Dėl teisiamųjų negalavimų gausybės baudžiamosios bylos nagrinėjimas buvo ilgam įstrigęs, todėl vieną teisiamųjų nutarta „gydyti“ areštine.

Tampo lyg...

Baudžiamoji byla, kurioje tėvas ir sūnus Valickai kaltinami sukčiavimu ir dokumentų klastojimu, teismui perduota daugiau nei prieš metus. Prokurorai J. Valicką kaltina daugiau nei prieš trejus metus suklastojus žemės sklypo padalijimo projektą civilinėje byloje, kurioje jis atstovavo J. Daščioraitei.

Advokatas kaltinamas pasirašęs projekte už architektą, o suklastotas dokumentas buvo paduotas teismui. Be to, įtariama, jog J. Valickas darė poveikį architektui, kurio parašą suklastojo, šiam už melagingų parodymų davimą siūlė 1 tūkst. 400 Lt.

Praėjusį antradienį Panevėžio apygardos teisme baudžiamosios bylos nagrinėjimas vėl neįvyko, nes į teismą neatvyko vienas teisiamųjų E. Valickas. Dėl jo ligų neįvyko net devyni teismo posėdžiai.

Teisiamasis pristatydavo medikų išrašytas pažymas apie teismui abejonių keliančius negalavimus. Todėl iš trijų medicinos įstaigų, išrašiusių E. Valickui pažymas, teismas pareikalavo teisiamojo ligos istorijų. Dvi įstaigos teismo reikalavimo nevykdė, jos nubaustos po 1,3 tūkst. Lt baudomis.

„Gydys“ grotomis

Šią savaitę vėl nesulaukus posėdyje teisiamojo E. Valicko, teismo kantrybė trūko: nuspręsta jį uždaryti trims mėnesiams į areštinę ir taip priversti dalyvauti bylos nagrinėjime. Teismo sprendimą sostinėje gyvenantis E. Valickas galės skųsti.