Bylos duomenimis, 2022 m. rugsėjo 10 d. kelyje Vilkija-Pagiriai-Liučiūnai moteris vairuodama automobilį „Audi A4“, pažeidė kelių eismo taisykles, išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą, susidūrė su priešinga kryptimi važiavusiu keturračiu ir sukėlė mirtiną eismo įvykį.

Įrodyta, kad vairuotoja nesilaikė būtinų atsargumo priemonių: važiavo ne prie dešiniojo krašto, neatsižvelgė į važiavimo sąlygas, vietovės reljefą bei eismo intensyvumą. Kelio vingyje ji nesuvaldė automobilio ir kirto ištisinę liniją. Dėl to įvyko avarija, per kurią žuvo keturračio vairuotojas ir keleivė.

Teisme vairuotoja kaltę dėl padaryto nusikaltimo pripažino visiškai, todėl baudžiamoji byla buvo išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka.

Kaltinamoji teismui buvo pateikusi prašymą atleisti ją nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Teismas prašymą atmetė, nutaręs kad kaltinamąją atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės būtų neproporcinga ir neadekvatu.

Teismas, skirdamas bausmę, taip pat atsižvelgė į tai, kad vairuotoja padarė neatsargų nusikaltimą dėl nusikalstamo nerūpestingumo, ji yra jauno amžiaus, mokosi, anksčiau nėra teista ir bausta.

Moteriai paskirta 2 metų laisvės atėmimo bausmė, bet ji atidėta 2 metų laikotarpiui.

Nuteistoji įpareigota tęsti mokslą, o baigus – pradėti dirbti arba registruotis Užimtumo tarnyboje ir neišvykti už gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų be leidimo, jeigu tai nesusiję su darbu, mokslu ar gydymusi.

Nuteistajai taip pat uždrausta 1 metus naudotis vairuotojo teisėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)