56-erių metų vyro gyvybę nusinešusi avarija įvyko ankstų 2022 m. spalio 11-osios rytą. Iš pirmo žvilgsnio net galėjo pasirodyti, kad dėl nelaimės kaltas pats žuvusysis: būtent jis, vairuodamas „Škoda Fabia“ ir sukdamas į kairę iš aikštelės Kirtimų g. 53 nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio „Volkswagen Sharan“.

Tačiau tyrėjams pradėjus gilintis į tai, kas įvyko, susidėliojo visiškai priešingas vaizdas – būtent VW vairuotojo, gimusio 1999 m., veiksmai buvo pagrindinė avarijos priežastis.

Jis mieste daugiau nei dvigubai viršijo greitį, lėkė maždaug 116 km/val. greičiu, prieš pat avariją dar lenkė kitą automobilį. Be to, iki įvykio ne kartą buvo baustas už įvairiausius Kelių eismo taisyklių pažeidimus (KET), niekada nebuvo įgijęs teisės vairuoti, anksčiau nesuvaldęs automobilio buvo įsirėžęs į stulpą.

Nepaisant šių aplinkybių, D. Mackevičius savo kaltę visą laiką neigė ir aiškino, kad dėl avarijos kaltas tik pats „Škoda“ vairuotojas.

Maža to, jaunuolis teismo salėje aiškino esą net neviršijo greičio, nors į spidometrą nežiūrėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)