Gelbėjo žmones ir jų turtą

Penktadienio naktį Vilniaus r. per gaisrą nukentėjo moteris. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas praneša, kad apie 3 val. nakties Piktakonių kaime, Marijampolio seniūnijoje atvira liepsna degė mūrinis gyvenamasis namas. Ugnis suniokojo pastato stogą, išdegė vidus. Gesindama gaisrą namo savininkė apdegė rankas ir veidą.

Įsibėgėjus javapjūtei, ugniagesiams vis dažniau pranešama apie laukuose degančius kombainus ir kitą žemės ūkio techniką. Ugnis naikina pasėlius. Penktadienį apie 16 val. Vilkaviškio r. Steponų kaimo laukuose degė ražienos. Kilo pavojus javų laukui. Gaisrą gesinti trukdė stiprus vėjas, ugnis greitai plito, klimpo ugniagesių mašinos.

Degančias ražienas aparė ūkininkas su traktoriumi. Taip ugnis buvo atkirsta nuo javų lauko, bet išdegė apie 10 ha ražienų.

Tą pačią dieną Šiaulių r. Pakštelių kaime degė Kuršėnų žemės ūkio bendrovės šieno presas ir ražienos.

Šeštadienį Akmenės r. išgelbėta moteris. Žerkščių kaime atvira liepsna degė namas. Ugnis sunaikino stogą, baldai ir namų apyvokos daiktai sudegė arba sulieti vandeniu. Namo savininkę iš degančio namo žmonės spėjo išvesti dar iki atvykstant ugniagesiams. Išgelbėtas namas ir 2 ūkiniai pastatai.

Sekmadienio naktį gaisras kilo Kupiškio r. Didžprūdėlių kaime užsidegė apleista daržinė, kurioje buvo sukrauta 20 rulonų šieno ir keli maišai trąšų. Medinis pastatas greitai supleškėjo, bet ugniagesiams pavyko išgelbėti netoliese esantį grūdų sandėlį ir rugių lauką.

Liepsnojo automobiliai

Prieš vidurnaktį Šalčininkuose degė 2 automobiliai. Nepriklausomybės gatvėje, mašinų aikštelėje, liepsnojo „VW Passat“ ir MB 300. Gaisras visiškai suniokojo abi mašinas, apdegė ir šalia stovėjusio automobilio VW apdaila.

Nelaimės vandenyje

Varėnos r. gelbėtojai skubėjo ieškoti Kukiškių kaimo vandens telkinyje nuskendusio žmogaus. Skenduolis nerastas, paieškos tęsiamos.

Gelbėtojai buvo sukelti ant kojų ir Plungės bei Kretingos rajonuose. Naktį Kartenos seniūnijoje, Pecelių kaime, Minijos upe plaukusios 2 baidarės atsiliko ir nepasiekė stovyklavietės. Baidarėmis plaukė 2 suaugusieji ir 2 vaikai. Ugniagesiai rado šeimą įsikūrusią stovyklavietėje miške, nes viena jų baidarė buvo įstrigusi upėje.

Prispausti automobiliuose

Savaitgalį gelbėtojams teko vaduoti automobilių avarijose nukentėjusius žmones. Klaipėdos r. Šiūparių kaime susidūrė vilkikas MAN ir automobilis „Toyota Corolla“. Jo vairuotojas buvo prispaustas. Panaudoję specialią įrangą, gelbėtojai išlaisvino vyrą. Deja, medikai konstatavo vairuotojo mirtį.

Prispaustus žmones teko traukti iš sudaužytų mašinų ir magistralėje A1 Vilnius - Klaipėda bei Alytaus r.

Gelbėjo paukščius

Lazdijų r., Didžiosios Kirsnos kaime, gandralizdyje, apie 10 m aukštyje, ant elektros stulpo į tinklą įsipainiojo gandras. Gelbėtojams buvo pranešta, kad jis negali išsilaisvinti ir kankinasi. Ugniagesiai išlaisvino paukštį.

Deja kito gandro išgelbėti nepavyko. Plungės r. pranešta apie degančius aukštos įtampos laidus ir į juos įsipainiojusį paukštį. Atvykus ugniagesiams, elektros laidai jau nebedegė, bet gandras rastas negyvas.

O štai Vilniuje, Medeinos gatvėje, varna sugebėjo įlįsti į buto tualeto ventiliacijos angą. Ugniagesiai šį paukštį ištraukė panaudoję „parankines priemones“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją