Prokuratūra informuoja, kad toks teismo nuosprendis priimtas antradienį.

Bylos duomenimis, 2012 metų sausio 1 d. į naujųjų metų sutiktuves priemiestinio kaimo klube atvykęs 45 metų vyriškis, iš šokių salės jėga ištempė septyniolikmetę ir įgrūdo ją į automobilį.

Smurtautojas, užrakinęs automobilio dureles, grasinimais ir fizinius smurtu atėmė galimybę pasipriešinti ir prieš jos valią tenkino lytinę aistrą.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusio Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro Evaldo Šidlausko teigimu, nors kaltinamasis, siekdamas išvengti baudžiamosios atsakomybės, pateikė įvairias prasimanytas versijas, byloje surinkti duomenys patvirtino jo kaltę.

Sunkaus nusikaltimo – seksualinės prievartos prieš nepilnametę – buvo galima išvengti, jei žmonės, dalyvavę šventėje ir matę, kaip vyras prievarta į automobilį tempia nepilnametę, būtų pamėginę jį sudrausminti ir apginti nukentėjusiąją.

Nepilnamečių justicijos sritį kuruojančio Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro Igno Railos nuomone, vėlyvu paros metu nepilnametis be suaugusiųjų priežiūros neturėtų viešuose renginiuose.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities VPK rajono policijos komisariato tyrėjai.

Baudžiamasis kodeksas už nepilnametės seksualinį prievartavimą ir žaginimą numato laisvės atėmimo bausmę iki 10 metų.