Ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras Marius Fokas pažymėjo, kad kaltinamiesiems nepilnamečių prostitucijos sąvadavimu pavyko užsiimti tik vieną mėnesį, kadangi jų veiklą pačioje neteisėtos ir baudžiamos veikos pradžioje užkardė ir sustabdė policijos pareigūnai.

Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnai nustatė, kad du mažeikiškiai nuo 2009 m. gruodžio mėnesio iki 2010 m. sausio mėnesio vidurio sutarė su trim nepilnametėmis dėl lytinių paslaugų teikimo sąlygų ir apmokėjimo, bei jų saugumo užtikrinimo ir taip jas įtraukė jas į prostituciją. Išsiaiškinta, kad sąvadautojai už savo darbą pasiimdavo pusę iš klientų gaunamų pinigų.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad apie teikiamas paslaugas kaltinamieji skelbėsi ir klientus susirasdavo per Mažeikių regioninės televizijos transliuojamą laidą, kurios metu jie išsiųsdavo SMS žinutes su tekstu, kad jauna mergina ieško dosnaus vyruko už paramą. Policijos pareigūnai įtarę, kad tai gali būti užslėpta teikiamos prostitucijos reklama, patikrino turimą informaciją, kuri visiškai pasitvirtino.

Baudžiamąją bylą nagrinėja Šiaulių apygardos teismas.

Už nepilnamečių įtraukimą į prostituciją, jos organizavimą ir sąvadavimą baudžiamasis įstatymas numato nuo dvejų iki aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmę.