Jau pirmo sustabdyto automobilio „Mercedes-Benz ML430“ vairuotojas, patikrintas alkoholio matuokliu, sukurpė neįtikėtiną istoriją. Jis negeria alkoholio, tad alkoholio matuoklio parodytos 0,15 prom., jį pritrenkė. Sakė, vartoja antibiotikus, alkoholio – ne. Tačiau kai vairuotojui buvo paaiškinta, kad tai leistina norma, baigėsi ir istorijos apie „alkoholinius antibiotikus“. Paprotintas pilietis nurūko patenkintas į Rietavą.

Kitas vairuotojas, kurį teko paprotinti, automobiliu „VW Golf II“, bandė apvažiuoti policininkų sustabdytų automobilių koloną. Kai jam kelią pastojo pareigūnas, vyras pasipiktino: „Ko čia tas žmogus man skersai kelio stovi“,- šaukė solidaus amžiaus vyras. Jam buvo paaiškinta, kad tas žmogus – tai policijos pareigūnas. Laikinasis kelio ženklas „Stop, kontrolė“, tą ir reiškia – „Stop, kontrolė“, tad reikia sustoti. Gavęs pamoką, vyras sakė, kad pasitaisys.

Netrukus prasidėjo tikros „linksmybės“. Policijos pareigūnai sustabdė nuo Rietavo pusės atvažiuojantį automobilį „BMW-530 D“. Šio vairuotojas buvo tik su trumpikėmis, jokių dokumentų su savimi neturėjo ir buvo girtas, nors teigė, kad negeria. Paklaustas, ar nesušals be drabužių, atsakė: „Geriau nuogas, bet turtingas“.

Pareigūnams pasiteiravus, kur pilietis keliauja, vyras atsakė, kad pirtyje šventė savo senelio 80-metį, tačiau nusibodo su seniais sėdėti prie stalo, tai patraukė pas draugą į Plungę. Nuogas, girtas ir be drabužių. Pilietis Ovidijus N., gimęs 1982 m., nemažai keikėsi, o sudrausmintas pasakė, kad „jis girdėjęs, kad tiems kurie daug keikiasi, pragare alus nemokamas“.

Automobilį „BMW-530 D“ vairavusiam Ovidijui N. nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1.51 prom. (po paklaidos – 1.48 prom.). Tada pilietis nutarė savo sveikatą pasitikrinti asmeniniu alkoholio matuokliu. Sakė, mokėjo 500 litų, tad tas rodys tikrą girtumą. Asmeninis taip pat parodė lengvą girtumo laipsnį – 1.28 prom.

Į reido vietą atvyko Vilniuje gyvenančio Ovidijaus N. mama ir brolis. Brolis buvo blaivus, tad jam buvo patikėta automobilį BMW vairuoti atgal į senelio jubiliejaus šventę. Nei mama, nei brolis, nepagalvojo, kad tas bus išlėkęs vien su trumpikėmis, tad drabužių neatvežė.

Kone nuogas vyriškis vis iššokdavo iš mašinos, jo nuotaika kito: tai jis prisipažindavo, kad myli visus policininkus, tai pradėdavo plūstis. Bandė glėbesčiuotis su pareigūnais, bučiuotis. Jam surašytas administracinių teisių pažeidimo protokolas už automobilio vairavimą, kai nustatomas lengvas girtumo laipsnis.

Vis tiek, pilietis brolio vežamas savo automobilio keleivio sėdynėje, nuvažiuojant pareigūnų gretoms dar parodė vidurinį pirštą.

Reidui persikrausčius į Plungę, Salantų gatvėje, prie grūdų kombinato buvo sustabdytas kovinis emigrantų automobilis „Audi“. Emigrantas važiavo neregistruotu, techninės apžiūros ir draudimo neturinčiu automoibliu.

Kiek vėliau Plungėje dviratininkas pamatęs tris policijos automobilius, bandė pasislėpti daugiabučio kieme. Raimondui J., gim. 1978 m., nustatytas lengvas girtumas – 0.67 prom. Prieš du metus jis buvo pagautas girtas vairuojantis dviratį, tad prisipažino puikiai žinantis baudas, dėl to ir bandęs mėtyti pėdas daugiabučio kieme.

Kitas girtas dviratininkas bandė oriai pravažiuoti pro pareigūnų mašinas Varkaliuose, šalia Plungės. Būtų žmogus važiavęs su šviesą atspindinčia liemene, gal būtų ir pravažiavęs, tačiau sustabdžius pilietį Joną J., gim. 1963 m., paaiškėjo, kad jis dar ir girtas – 1.23 prom. alkoholio.