Nepasirinko saugaus greičio

Avarijos kaltininkas – 1988 m. gimęs vyras. Įvykio metu jis buvo blaivus.

Anot Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėjos Odetos Jukniūtės, vyras tiesiog nepasirinko saugaus važiavimo greičio ir dėl to nesuvaldė automobilio.

„Vairuotojui taikoma atsakomybė dėl nepasirinkto saugaus greičio“, – teigė ji.

Visa įranga – apdrausta

Elektros skydinė priklauso UAB „In Balance grid“, kuri Panevėžyje turi net 18 elektromobilių įkrovimo taškų. Įmonės atstovas Aurimas Pauga atskleidė, jog avarijos metu nenukentėjo nei viena įkrovimo stotelė, tik papildoma įranga, kuri reikalinga tiekti elektrą į įkrovimo stoteles.

„Situacijos nesureikšminame, nes „In Balance grid“ įkrovimo tinklo įranga, tiek pačios įkrovimo stotelės, tiek visa su jomis susijusi infrastruktūra, yra apdraustos, tad viskuo rūpinasi draudimas. Atsakingas požiūris į stotelių draudimą leidžia užtikrinti, kad miestiečiai jau greitai vėl galės džiaugtis įkrovimo paslauga“, – pabrėžė jis.

„Esame vienas didžiausių elektromobilių įkrovimo tinklų Lietuvoje, tokių situacijų kartais nutinka, tad „In Balance grid“ komanda, kartu su rangovais turi patirties operatyviai atstatyti infrastruktūros veikimą. Mūsų sukurtos stotelės yra labai patvarios ir dažnu atveju jų veikimas nesutrinka net esant didesniems mechaniniams apgadinimams“, – pridūrė A. Pauga.