Varėnos pasienio rinktinė informuoja, kad įtartiną objektą Nemune penktadienio naktį užfiksavo Druskininkų užkardos pareigūnai. Druskininkų savivaldybės Lipliūnų kaimo link nusiųsti patrulių ekipažai. Pareigūnai panaudojo tarnybinę valtį ir įtartiną objektą ištraukė į krantą.

Paaiškėjo, kad kontrabandininkai iš Baltarusijos į Lietuvą pasiuntė iš keturių tarpusavyje surištų dėžių suformuotą ir polietileno plėvele aptrauktą plaustą su rūkalais. Neteisėtas krovinys buvo užmaskuotas žemėmis. Kontrabandininkai planavo, kad srovė į Lietuvos krantą atneš 2 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Lietuvoje veikiančių kontrabandininkų tikslas yra tokius siuntinius skubiai ištraukti iš vandens ir kuo greičiau išgabenti į šalies gilumą.

Prie plausto buvo pritvirtintas GPS siųstuvas. Tokius įrenginius kontrabandininkai naudoja krovinio judėjimui sekti.

Kai Nemunas iš Baltarusijos įteka į Lietuvą, juo 17 kilometrų eina abiejų valstybių siena. Tokių atvejų, kai šiame upės aukštupyje iš Baltarusijos bandoma plukdyti baltarusiškus rūkalus, Druskininkų pasieniečiai išaiškina nuolat.

Pastarąjį kartą toks atvejis fiksuotas rugsėjo 2 d. Tuomet į Nemuną Baltarusijos pusėje buvo nuleistas 2 tūkst. pakelių cigarečių krovinys su GPS prietaisu, maskuotas purvu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją