Trečiadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai netoli Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrinti sustabdė lengvąjį automobilį „Opel Astra“ lenkiškais valstybiniais registracijos numeriais. Į Lenkiją beišvažiuojančią transporto priemonę vairavęs 28 metų šios šalies pilietis VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens bei automobilio dokumentus. Pasieniečių dėmesį iškart patraukė salone sėdinti vyrų ketveriukė.

VSAT duomenimis, paaiškėjo, kad jie yra Vietnamo piliečiai, kuriems – nuo 18 iki 36 metų. Užsieniečių pasuose, kaip įprasta tokiais atvejais, nebuvo Šengeno vizų, suteikiančių teisę dokumentų savininkams legaliai atvykti ir būti bendrijos erdvėje.

Dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai mašiną vairavusiam lenkui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų. Jis ir vietnamiečiai uždaryti į areštinę. Automobilis "Opel Astra" saugomas Kalvarijos užkardoje.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 324 migrantus iš Vietnamo, nelegaliai bandžiusius patekti į Lietuvą ar buvusius joje neteisėtai.

Įkliuvo keturi migrantai iš Vietnamo ir juos gabenęs lenkas