Kovo 28-oji buvo paskutinioji diena, kai R. Daktarienės sesuo turėjo nugriauti nelegaliai pastatytus statinius Zarasų rajone, Brusavankos kaime, ant Smalvo ežero kranto – pareigūnų žiniomis, į šią sodybą nelegaliai gautus pinigus investavo H. Daktaras.

Nugriauti ūkio pastatą, kiemo rūsį, malkinę, kanalizacijos šulinį, lieptą bei sutvarkyti statybvietę J. Masaitienei per šešis mėnesius dar praėjusiais metais nurodė Vilniaus apygardos teismas, panaikinęs oficialiai sodybos šeimininkei palankų Zarasų rajono apylinkės teismo sprendimą.

Kadangi statiniai taip ir nebuvo nugriauti, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos pareigūnai atvyko į Brusavankos kaimą ir nustatė, kad įsiteisėjęs teismo sprendimas nėra įvykdytas, jokie statinių griovimo darbai nevykdomi.

Inspektoriai kreipėsi į Zarasų rajono apylinkės teismą, prašydami išduoti vykdomąjį raštą teismo sprendimo vykdymui. Tačiau inspektorių pareiškimą išnagrinėjusi teisėja Liudmila Kuzmickienė tokį raštą atsisakė išduoti, nes esą inspekcijos darbuotojai jau įsiteisėjusiu sprendimu yra įpareigoti nugriauti neteisėtai pastatytus statinius.

Toks teisėjos L. Kuzmickienės sprendimas nustebino valstybės tarnautojus, juoba kad ji anksčiau buvo nustačiusi, jog ant ežero kranto esančios H. Daktaro sodybos negalima griauti, nes esą yra išlikę pamatų akmenys. Šį teisėjos sprendimą panaikino Vilniaus apygardos teismas, leidęs griauti statinius.

Nesutikdami su teisėjos sprendimu, inspekcijos pareigūnai vėl buvo priversti kreiptis į Vilniaus apygardos teismą. Inspektorių poziciją palaikė ir Generalinė prokuratūra.

Vilniaus apygardos teismo trijų teisėjų kolegija konstatavo, kad Zarasų teisėja buvo neteisi – teismo sprendimui įvykdyti yra būtinas teismo išduotas vykdomasis ratas. Apeliacinės instancijos teismas bylą grąžino Zarasų rajono apylinkės teismui nagrinėti iš naujo, todėl nelegalių statinių nugriovimo terminas vėl užsitęsė.

J. Masaitienės vardu registruotoje sodyboje esančius statinius ir žemės sklypą dar 2009-ųjų spalio 12-osios nutarimu areštavo Generalinė prokuratūra. Nutartyje taikyti areštą teigiama, kad „Daktarų“ grupuotės byloje surinkti duomenys leidžia daryti pagrįstą išvadą, jog nusikalstamu būdu gautas ir faktiškai valdomas lėšas H. Daktaras legalizavo per kitus asmenis, tarp jų ir žmonos R. Daktarienės seserį J. Masaitienę.

Tuo tarpu R. Daktarienės sesuo aiškino, kad žemės sklypą 2003 metais įsigijo iš savo santaupų.

Pareigūnai išsiaiškino, kad H. Daktaro sodyba Zarasų rajone išaugo palaiminus tuometinio rajono vicemero, šiuo metu – partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijai priklausančio parlamentaro Algimanto Dumbravos vadovaujamai komisijai.