Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešimą apie nelaimę gavo 20 val.

Anot pranešėjo, Karoliniškių miške, ties I. Šimulionio g., už naujų statinių nuo skardžio nukrito berniukas. Paaiškėjo, kad Karoliniškių kraštovaizdžio draustinyje vaikas suposi, laikydamasis už lyno galo ir nukritęs stipriai susižalojo.

Kartu buvę draugai nubėgo ieškoti pagalbos. Miške sutikę praeivį, berniukai jam papasakojo apie nelaimę. Šis paskambino telefonu 112.

Iki nelaimės vietos skubiosios pagalbos tarnybų automobiliai privažiuoti negalėjo. Pagalbą kvietęs vyras negalėjo nurodyti tikslios įvykio vietos. Pareigūnai ir medikai pasklido po mišką ir leidosi ieškoti sužeisto vaiko pėsčiomis.

Vienas iš paieškose dalyvavusių policininkų, nuėjęs miško takeliais apie 3 kilometrus, išgirdo vaiko balsą. Pareigūnas nuskubėjo į tą pusę, iš kurios sklido garsas. Galiausiai policininkas pastebėjo ant žemės gulintį vaiką, jo pažastis buvo sužalota, stipriai kraujavo. Mažametis buvo sąmoningas, jis paaiškino, kad suposi ant lyno, kurio vienas galas buvo pririštas prie medžio šakos, ir nukrito. Dėl savo būsenos berniukas daugiau nieko pasakyti negalėjo.

Tuo pat metu vaiką rado ir Vilniaus pirmosios ugniagesių komandos ugniagesiai. Apie rastą vaiką pareigūnai pranešė radijo ryšiu. Netrukus atskubėjo policininko kolega su medikais, šie iš karto suteikė berniukui pirmąją pagalbą.

Tuomet ugniagesiai pritvirtino vaiką prie neštuvų ir su policininkais nunešė į medikų automobilį. Ten mažamečiui vėl buvo teikiama skubi pagalba. Galiausiai 9-erių metų berniukas nuvežtas į vaikų ligoninę. Jis gydomas reanimacijoje.

Mažamečio tėvų įvykio vietoje nebuvo. Jo namų adresą pareigūnams pasakė draugai. Policija informavo apie nelaimę vaiko motiną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)