Anot policijos departamento, vaikas (gim. 2021 m.) į ligoninę atvežtas prieš pat vidurnaktį, apie 23 val. 50 min.

Dėl apsinuodijimo alkoholiu mažametis paguldytas į ligoninę. Pranešama, kad vaikas atvežtas iš namų Kaune.

Policija surinko medžiagą tyrimui dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo.

Kauno policijos atstovė Reda Zarauskienė nurodė, kad pareigūnai iš medikų sulaukė pranešimo apie tai, jog į ligoninę atvežtas apsinuodijęs dvimetis.

„Mažamečio tėvams buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis.

Siekiant apsaugoti mažamečio asmens interesus, daugiau duomenų apie šį įvykį pateikti negalime“, – sakė policijos atstovė.

Papildyta:

Kauno miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Andželika Vežbavičiūtė teigia, kad apie įvykį sužinoję iš policijos, specialistai nedelsiant reagavo: „Vykome į šeimą, bendravome su vaiko artimaisiais, pasirūpinome, jog galimai apsinuodijęs mažylis ir kiti šeimoje augantys vaikai liktų saugioje aplinkoje. Šiuo metu mažyliu ir jo sveikata rūpinasi medikai, o mes toliau vertiname situaciją ir aiškinamės, kokia pagalba šeimai buvo teikta anksčiau, kiek ji buvo efektyvi ir ko trūksta, kad šeimai pavyktų įveikti sunkumus“.

Vaiko teisių gynėjai teigia, kad ištikus krizinei situacijai, visada pasiruošę padėti: pakonsultuoti, nukreipti pas kitus specialistus – psichologus, medikus, socialinius darbuotojus, teisininkus ir kt.

„Visuomenės atidumas ir pastabumas galimiems vaiko teisių pažeidimams ar sunkumams, su kuriais susiduria šeimos, apie juos pranešus vaiko teisių gynėjams ar policijai, gali padėti laiku reaguoti į situaciją ir šeimai suteikti visą reikalingą pagalbą“, – teigia A. Vežbavičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)