Atvykus ugniagesiams paaiškėjo, kad medinis pastatas naudojamas, jame buvo auginami fazanai. Pastatas degė atvira liepsna. Jis buvo gesinamas penkiomis autocisternomis.

Sudegė stogas, apdegė sienos. Žuvo viduje buvę apie 1 tūkst. fazanų.

Kad bendrovės „Audruvis“ teritorijoje dega fazanų ferma, pastebėjo rytą čia darbuotis atėję žmonės. Jie matė, kaip liepsnos pašoko vidurį pastato ir pradėjo plisti į šonus. Subėgę darbininkai ir savininkai nieko padaryti negalėjo, nes kraikas, sausos pastato lentos degė labai greitai.

Bandyta gelbėti paukščius, tačiau pastangos nuėjo veltui. Išsigandę paukščiai gūžėsi ir duso dūmuose. Kelias dešimtis paukštelių spėta išvaryti, tačiau jie išbėgo į netoli esantį miškelį, ir, manoma, ten ir liks. Paukšteliai miške, greičiausiai, neišgyvens, mat tai nėra suaugę fazanai, jiems reikia šilumos ir maisto. Be to, miške pilna lapių, o dar neskraidantys paukščiukai - joms puikus grobis.

Ugniagesiai spėjo apsaugoti kitą brangų paukščių savininkų turtą - greta fazanyno stovintį pašarų malūną ir už kelių metrų esantį žirgyno maniežą. Tiesa, žirgų tuo metu ten nebuvo, tačiau patalpoms užsidegus, nuostoliai būtų buvę didžiuliai. Gretimi statiniai aplieti vandeniu, kad neužsidegtų. Didžiausiai grėsmė buvo kilusi pašarų malūnui. Maždaug 20 kvadratinių metrų medinis pastatas stovi prie pat gaisravietės.

Gaisras pridarė maždaug 50 tūkst. litų nuostolių. Skaičiuojama, kad mažas fazaniukas kainuoja apie 10 litų, suaugusius būtų galima parduoti maždaug po 40 litų, o dar reikės atstatyti ir pastatą, kuriame buvo įrengta paukštelių šildymo įranga. Nuo jos greičiausiai ir kilo gaisras. Padegimo versiją atmeta ir ugniagesiai, ir paukščių savininkai.