Kokainą gabeno iš Pietų Amerikos atskridęs vyriškis.

Nuo šių metų sausio Honkongo teisėsaugininkai konfiskavo dvigubai didesnį kokaino kiekį nei per pernai metus, informuoja qz.com.

Policininkai sako, kad vis dažniau sulaikomi narkotikų gabentojai liudija didesnį teisėsaugininkų budrumą ir veiksmingesnius darbo metodus.

Kita vertus, baiminamasi, kad Honkongas tampa narkotikų gabentojų taikiniu Kinijoje, kur pastaraisiais metais suintensyvėjo ryšiai su išoriniu pasauliu, o stiprėjant šalies ekonomikai, žmonės turtėja.

Honkonge bausmės už nusikaltimus, susijusius su narkotikais, švelnesnės nei Kinijoje (kur baudžiama kalėjimu iki gyvos galvos arba mirties bausme). Veikiausiai todėl dažnėja narkotikų gabenimas per šį administracinį Kinijos regioną: 2010 m. konfiskuota 600 kg kokaino, 2011 m. – 800 kg kokaino. 2012 m. duomenys dar nepaskelbti, bet vien pernai sausį laivo konteineryje policija aptiko 649 kg kokaino.

Narkotikų kurjerių išradingumas – beribis.

Praėjusį pirmadienį policija aptiko 2 kg kokaino pakete iš Urugvajaus. Kokainas buvo paslėptas silikono sluoksniuose trijose rankinėse, dviejose pagalvėlėse ir sieniniame žemėlapyje.

Rugpjūčio pradžioje policija aptiko 2,5 mln. dolerių (6,4 mln. Lt) vertės kokaino siuntą. Sugeriamojo popieriaus lakštai buvo išmirkyti kokaine ir paslėpti tarp dviejų nuotraukų, nuotraukos laminuotos ir susegtos į albumus, kuriuos atsiuntė į Honkongą paštu.

Liepą Honkongo muitininkai sulaikė 29 m. vyriškį iš Brazilijos, kuris buvo paslėpęs 1 200 g kokaino penkių švarkų petukuose.

Vasarį teisėsaugininkai sulaikė argentinietį, suslėpusį 6,6 kg kokaino plastikiniuose durų kilimėliuose ir švarkų pamušaluose.