Darius ir Dainius Svedskai bei jų bendrininkas Sarkis Muradjanas 22 metų auką laikė įkaitu namuose Nelsono miestelyje, Jungtinės Karalystės Lankašyro grafystėje, jis buvo mušamas elektros laidu bei diržu. 34 metų Darius Svedskas ir 24 metų jo brolis Dainius už padarytą nusikaltimą kalės atitinkamai 4 metus ir 4 mėnesius bei 4 metus ir 5 mėnesius. Jų bendrininkui teismas skyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmę. Bausmes jiems skyrė Prestono karališkasis teismas.

Skelbiama, kad 22 metų jaunuolio kūnas buvo išmargintas randais, kuriuos paliko lygintuvai. Teisme nukentėjusysis sakė, jog buvo kankinamas budelių malonumui, anksčiau visus jis laikęs bičiuliais.
Teismo dokumentuose teigiama, jog broliai savo aukai liepė keturiomis vaikščioti po namus, jam per galvą trankė medine kėde.

Grupė nusikaltėlių įkaitu laikė ir aukos 17 metų brolį, tačiau jam pavyko pasprukti pro langą ir nubėgti į netoliese buvusį fabriką. Abi aukos į Jungtinę Karalystę atvyko studijuoti ir dirbti, dabar jie grįžo į Lietuvą.

D. Svedskas teisme pripažino savo kaltę dėl sunkaus kūno sužalojimo, neteisėto įkalinimo ir užpuolimo. Jo brolis pripažino kaltę dėl neteisėto kalinimo ir kūno sužalojimo. Tą patį teisme patvirtino ir 32 metų S. Muradjanas.

Nusikaltimas buvo įvykdytas gegužę, nusikaltėliams susidraugavus su į Jungtinę Karalystę atvykusiais tautiečiais. Aukos jaunesnysis brolis mokytis į šalį atvyko gegužės 26 dieną. Kol pats nebuvo pagrobtas ir smarkiai sumuštas, net neįtarė, kokiame siaube gyvena jo vyresnysis brolis. Gegužės 28-29 dienomis paauglys net kelis kartus buvo užpultas, jam trenkta.

Lankašyro policijos duomenimis, lygintuvais savo įkaitą pamokyti lietuviai nusprendė, kai jis bandė slėptis vonios kambaryje. 22 metų aukai buvo liepta išsirengti nuogai, išsitepti kepimo aliejumi – tada nusikaltėliai jį ėmė kankinti karštais lygintuvais, mušė diržo sagtimi.

Auką broliai ir jų bendras nuvilko į pirmąjį namų aukštą, kur egzekucija tęsėsi, jis buvo plakamas elektros laidu, verčiamas keturiomis ropoti po namus.

Lietuvių pasilinksminimą nutraukė septyniolikmetis kankinamojo brolis, kuris, ėmęs baimintis dėl brolio gyvybės, sugebėjo pasprukti, nors šokdamas pro langą susipjaustė veidą ir kūną.

Policijos teigimu, abu nukentėjusieji patyrė tiek psichologinį, tiek fizinį smurtą.