Kušleikių kaime lankęsis vyriškis nuėjo pas netolimą kaimyną ir paprašė, kad šis eitų kartu. 

Dviese vyrai nutarė, kad šiukšlių krūvoje - kūdikio kūnelis. Jie iškvietė policiją ir medikus. Vaikeliui padėti jau niekas nebegalėjo.

Tyrimą pradėjo pareigūnai. Lavonėlį radęs kaimynas Vytautas Ž. sakė, kad kaimas kalbėjęs, jog sodyboje gyvena 34 metų moteris nėščia.

Keturis savo vaikus užauginęs vyriškis sakė matęs, kad kaimynė papilnėjusi. Vyriškis neabejojo, kad moteris laukėsi, tačiau kūdikio vis nesimatė.

Kaimas šnabždasi, jei paaiškėtų, kad kūdikį į šiukšlyną galėjo išmesti neįgali kaimynė. Jei tai tiesa, už tai turėtų atsakyti ir neįgaliosios globėja bei socialinė darbuotoja Elena K. Ši, paklausta, kodėl nepasigedo kūdikio atsakė, kad globotinė griežtai neigė nėštumą, nors kelis kartus globėja jos to klausė, net buvo užregistravusi pas ginekologą apžiūrai.

Tą dieną, kai moterys turėjo vykti pas gydytoją, anot globėjos, neįgalioji dingo iš namų. Tiesa, socialinės globos neįgalioji vis tik neišvengė. Tuoj po Naujųjų ji išvežta į Liolių globos namus.

Globėjai apkūni moteris nebuvo panaši į staiga pagimdžiusią. O ir Liolių globos namų darbuotojai nepuolė tikrini atvežtos moters sveikatos, nes net neįtarė apie kokius nors pogimdyvinius pakitimus ar sveikatos sutrikimus. Apie kūdikį moters globos namuose niekas neklausė.

Vietos felčerė sako, kad moteris buvo kartą vasarą užėjusi, tačiau rišliai paaiškinti, ko nori, negalėjo. Ginekologinei apžiūrai vietos ambulatorijoje sąlygų nėra. "Iš akies" nėštumo nesimatė.

Kelmės rajono policijos komisariato vadovas Robertas Jagminas patvirtino, kad buvusi sulaikyta moteris yra vienintelė įtariama šioje byloje. Ar kūdikis tikrai šios moters ir ar ji prisipažino, nekomentuojama.

Kaimynai turi savo nuomonę - jie teigia, kad niekas kitas negalėjo atvežti ir atokioje kaimo sodyboje po langais išmesti naujagimio lavonėlio.

Neįgalios moters sugyventinio apklausti kol kas nėra kaip - kiek žinoma, vyras išvykęs uždarbiauti.

Penktadienio vakarą Šiaulių apygardos prokuratūra patvirtino, kad įtariamoji nebus sulaikoma. Ji, pasirašiusi, kad neišvyks, parvežta į Liolių globos namus.

Neatmetama, kad jai gali būti skirta psichiatrinė ekpertizė.