Teismas informuoja, kad kaltinamasis M. U. (duomenys neskelbtini) per beveik pusantrų metų 66 kartus apgaule savo naudai įgijo svetimą turtą, 4 kartus neteisėtai panaudojo elektroninės mokėjimo priemonės duomenis, 65 kartus neteisėtai prisijungė prie informacinės sistemos ir vieną kartą suklastojo dokumentą – tokiu būdu žalą padarė 66 nukentėjusiesiems.

Vyras prisipažino padaręs šiuos nusikaltimus ir bylą nagrinėjusiam teisėjui paaiškino, kad tokį veikos modelį nusižiūrėjo internete. Jis pasakojo, kad nukentėjusiųjų vardu ėmė paskolas, atsiųsdavo jiems pranešimus, kad paskolos yra grąžintos, o pats šiuos pinigus išleisdavo laisvalaikiui, mokėdavo kreditų įmokas. Posėdžio metu žadėjo žalą nukentėjusiesiems atlyginti.

Teismas už 136 tokio pobūdžio nusikaltimų padarymą priėmė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriame nurodė, kad byloje surinkti ir teisiamajame posėdyje ištirti įrodymai visiškai patvirtina M. U. kaltę.

Skirdamas galutinę bausmę, teismas atsižvelgė į tai, kad vyras gailisi, anksčiau neteistas, kritiškai vertina savo elgesį, yra nusiteikęs dirbti ir atlyginti padarytą turtinę žalą.

Tauragės rajono apylinkės teismo nuosprendis gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui per 20 dienų, skundą paduodant per Tauragės rajono apylinkės teismą.