Pareigūnai brakonierius sulaikė po gaudynių.

Nepaklusę reikalavimams sustabdyti transporto priemonę, pažeidėjai padidinę greitį ir pavojingai manevruodami bėgo iš įvykio vietos.

Aplinkosaugininkų persekiojami brakonieriai nuvažiavo apie kilometrą, bet galiausiai – nesuvaldė automobilio ir atsitrenkė į šlaitą. Pažeidėjai sulaikyti su įkalčiais.

Už automobilyje rastus 11 šlakių, 14 upėtakių ir 1 kiršlį pažeidėjai turės atlyginti daugiau nei 11 tūkst. eurų žalą.

Pradėti ikiteisminiai tyrimai už elektros žūklės aparato naudojimą. Brakonieriams gresia baudžiamoji atsakomybė ir laisvės atėmimas iki 2 metų.

Už nepaklusimą uniformuoto aplinkos apsaugos pareigūno teisėtam, aiškiai išreikštam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę gresia nuo 850 iki 1200 eurų bauda.

Anot aplinkosaugininkų, „žvejojant“ elektros prietaisais padaroma didelė žala. Žūsta visa vandens gyvūnija: žuvys, vėžiagyviai, sraigės, planktonas.

Pažeidimo tyrimas buvo atliekamas kruopščiai renkant, tikslinant informaciją ir rengiant pasalas su „Lašišos dienoraščio“ nariais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją