Kauno miesto vaikų teisių apsaugos skyrius DELFI informavo, kad motinos nelaimingo įvykio metu namie nebuvo. Ji pirmadienį jau bendravo su skyriaus atstovais. Laikinai einanti vaikų teisių apsaugos skyriaus vedėjos pareigas Daiva Porutienė teigė, kad dėl šio įvykio bus sprendžiamas ir kitų vaikučių globos klausimas.

„Vaikų teisių apsauga neteikia jokių paslaugų, inicijuosime šio atvejo vadybą ir tada jau savivaldybė spręs, koks bus likusių dviejų vaikučių likimas. Dar anksti kalbėti, viskas priklausys nuo ikiteisminio tyrimo eigos. Neaišku, kaip gali pasisukti jų likimas. Matysis darbo eigoje“, - DELFI sakė D. Porutienė.

Policijos departamento duomenimis, šiemet gimęs kūdikis 3 val. nakties dėl galvos sumušimo buvo atgabentas į ligoninę iš Lampėdžių gatvės Kaune.

Savo vaiką namuose, tą pačią naktį iš rankų, kaip manoma, išmetė tėvas.

Neblaivus 1995 metais gimęs vyras, kuriam nustatytas 0,93 prom. girtumas, uždarytas į areštinę.

Pasak prokurorės Auksė Lipkevičienės pagal pradinius bylos duomenis, kilo konfliktas tarp neblaivaus tėvo ir vaiką tuo metu prižiūrėjusios močiutės, to sekoje buvo sužalotas kūdikis.

Kokiu būdu buvo sužalotas kūdikis, kol kas neatskleidžiama, tačiau vaikui diagnozuota hematoma, kraujo išsiliejimas ir kaukolės lūžiai.

23 metų vyras savo kaltę neigia. Įtariamasis policijai yra žinomas, 9 kartus teistas, vyrauja plėšimai, vagystės, sukčiavimas.

Papildyta. Kauno apylinkės teismas trijų mėnesių laikotarpiui leido suimti 23 metų kaunietį H. N., kuris įtariamas sunkiai sužalojęs vos kelių mėnesių savo kūdikį.

„Įtariamasis anksčiau devynis kartus teistas. Viena baudžiamoji byla šiuo metu nagrinėjama Kauno apylinkės teisme. Įtariama, kad šį nusikaltimą jis padarė bausmės atlikimo metu. Todėl tai leidžia daryti prielaidą, kad įtariamasis, būdamas laisvėje, gali bėgti, slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo“, - sakė prokuroro prašymą išnagrinėjusi teisėja Birutė Drozdienė.

Įtarimai H. N. yra pateikti dėl to, kad jis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, 2018 m. rugsėjo 23 d. vidurnaktį Kaune, Lampėdžių g., rankomis ir kojomis sudavė savo vos kelių mėnesių sūnui į įvairias kūno vietas. Kūdikiui sunkiai sutrikdyta sveikata, praneša Kauno apylinkės teismas.

Šią nutartį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.