Lietuvos kelių policijos tarnybos informuoja, kad praėjusią savaitę, gruodžio 7-13 dienomis, Lietuvos kaip ir daugelio Europos šalių policijos pareigūnai vykdė transporto priemonių vairuotojų blaivumo patikrinimus, t. y. dalyvauta Europos kelių policijos tinklo TISPOL inicijuotoje prevencinėje priemonėje.

Lengvas girtumo laipsnis nustatytas 128 vairuotojams, vidutinis - 80 ir sunkiai apgirtę buvo 18 vairuotojų.

Daugiausia neblaivių vairuotojų - 60 išaiškinta Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje, Kauno - 32, Marijampolės - 21, Panevėžio - 20 ir Šiaulių - 18.

Apsvaigusius nuo narkotikų ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojus išaiškino Kauno, Kėdainių, Marijampolės ir Prienų policijos pareigūnai.

Tarp nusikalstamų veikų: 5 pasiūlymai „susitarti“, t. y. kyšio davimo atvejai policijos pareigūnams, ir 1 atvejis - neteisėtas disponavimas narkotinėmis medžiagomis. Visais atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Štai gruodžio 11-osios vakare (20.20 val.) Tauragės rajone, Oreliškių kaime, policijos pareigūnai, tikrindami kelkraštyje stovėjusį automobilį „VW Golf“, 23 metų vairuotojo striukės vidinėje kišenėje rado į foliją suvyniotų galimai augalinės kilmės narkotinių medžiagų, jų aptikta ir automobilio salone, užkištos už atverčiamo skydelio nuo saulės.

Gruodžio 12-osios naktį (2.30 val.) Šalčininkų rajone, Tetėnų kaime, neblaivus 38 metų vairuotojas, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, policijos pareigūnams siūlė 200 eurų kyšį. Vyriškis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Tos pačios dienos ryte (8.00 val.) Klaipėdoje, Sulupės gatvėje, sustabdyto automobilio „VW Passat“ vairuotojas, neblaivus 23 metų vaikinas, už tai, kad nebūtų surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, pasiūlė 100 eurų kyšį. Jaunuoliui buvo nustatytas lengvas (1,11 promilės) girtumo laipsnis.

Per šių metų vienuolika mėnesių Lietuvoje eismo įvykiuose dėl neblaivių vairuotojų kaltės žuvo 15 žmonių, 323 buvo sužeisti. Iš viso užregistruota 218 eismo įvykių dėl tokių vairuotojų kaltės.