Bylos duomenimis, 2023 m. lapkričio 1 d. kaunietė vairavo automobilį „Opel“ būdama neblaivi. Policijos pareigūnai vairuotojai nustatė 1,69 prom. neblaivumą. Apklausta kaltinamoji teigė, jog tą dieną buvo susitikusi su draugėmis ir kadangi namuose nebuvo tėvų, jos nusprendė susirasti bei išgerti alkoholinių gėrimų, o tada – pasivažinėti prie kaltinamosios namų jos tėčio paliktu automobiliu.

Skiriant bausmę buvo įvertinta ir kaltinamosios asmenybė – jog ji neteista, bet bausta administracine tvarka, o būtent dėl to, kad vairavo transporto priemonę būdama neblaivi, kai jai nustatytas 1,28 promilių neblaivumas. Tuomet jai buvo paskirta administracinio poveikio priemonė – draudimas naudotis vairuotojo teisėmis vienerių metų laikotarpiui.

Teismo vertinimu, faktas, jog kaltinamoji nuo padaryto administracinio nusižengimo, praėjus vos keturiems mėnesiams, vis tiek sėdo už vairo būdama neblaivi, rodo jos nerūpestingumą ir tai, jog savo elgesio kritiškai neįvertina.

Atsižvelgiant į padaryto nusikaltimo pobūdį, nustatytą girtumo laipsnį ir siekiant ateityje užkardyti analogiškų nusikaltimų grėsmę, kaltinamajai kartu su bausme paskirtas ir draudimas naudotis specialia teise vairuoti transporto priemones.

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų baudžiamuoju įsakymu A. M. pripažinta kalta dėl transporto priemonių vairavimo, kai vairuoja neblaivus asmuo (Baudžiamojo kodekso 2811 str. 1 d.), jai paskirta 30 parų arešto bausmė, jos vykdymą atidedant 8 mėnesių laikotarpiui, įpareigojant neišeiti iš savo gyvenamosios vietos nuo 22.00 val. iki 06.00 val., jei tai nesusiję su darbu arba mokymusi bei nevartoti psichiką veikiančių medžiagų. A. M. taip pat paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – draudimas naudotis vairuotojo teisėmis 3 metų laikotarpiui ir nuspręsta išieškoti lengvojo automobilio „Opel Signum“ vertę atitinkančią pinigų sumą – 1710 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)