Įrodyta, jog 2023 m. lapkričio 8 d. U. P. vairavo lengvąjį automobilį „BMW“ būdama neblaivi. Jai alkoholio matuokliu buvo nustatytas 2,08 promilių neblaivumas. Kaltinamoji teismui nurodė, jog tą vakarą jai paskambino draugas, kuris paprašė parvežti jį namo ir nurodė, jog pats vairuoti negali, nes yra išgėręs.

Teismas, skirdamas bausmę U. P., atsižvelgė į tai, jog 2022 m. spalio 18 d. Kauno apylinkės teisme kaltinamosios atžvilgiu buvo priimtas baudžiamasis įsakymas, kuriuo ji buvo pripažinta kalta dėl transporto priemonių vairavimo būnant neblaiviai (Baudžiamojo kodekso BK 2811 str. 1 d.). Tuomet jai buvo paskirta 2500 eurų dydžio bauda, atimta teisė 2 metus vairuoti transporto priemones bei paskirtas turto konfiskavimas, išieškant tuomet naudotos transporto priemonės vertę atitinkančią pinigų sumą – 1650 eurų.

Taigi, skiriant bausmę buvo atsižvelgta į tai, jog U. P. pakartotinai vairavo transporto priemonė neblaivi, šį kartą žinodama, kad neturi teisės vairuoti transporto priemones, praeityje yra bausta administracine tvarka, tokie neteisėti kaltinamosios veiksmai sukėlė didelį pavojų ne tik eismo saugumui, bet ir kitų eismo dalyvių bei paties kaltininko sveikatai ar net gyvybei. Atsižvelgiant į padaryto nusikaltimo pobūdį ir siekiant padėti įgyvendinti bausmės paskirtį bei siekiant užtikrinti visuomenės saugumą, kaltinamajai buvo skirtas draudimas naudotis vairuotojo teisėmis beveik maksimaliam įmanomam laikotarpiui.

2023 m. gruodžio 6 d. Kauno apylinkės teismo baudžiamuoju įsakymu U. P. pripažinta kalta dėl dviejų Baudžiamojo kodekso straipsnių straipsnių – vengimo atlikti baudžiamojo poveikio priemones (BK 243 str. 1 d.) ir transporto priemonių vairavimo, kai vairuoja neblaivus asmuo (BK 2811 str. 1 d.).

Teismui pritarus Kauno apylinkės prokuratūros prokurorės siūlomai bausmei, A. U. paskirta subendrinta 64 MGL (3200 eurų) dydžio bauda, kuri subendrinta su anksčiau paskirta bausme, taip paskiriant galutinę subendrintą 114 MGL (5700 eurų) dydžio baudą. A. U. taip pat paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – draudimas naudotis specialia teise vairuoti kelių transporto priemones 6 (šešerius) metus ir nuspręsta išieškoti vairuoto automobilio „BMW“ vertę atitinkančią sumą – 3500 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją