Atvykus policijos pareigūnams, informacija pasitvirtino. Automobilis „Audi 80" atskriejo Statybininkų prospektu ir įvažiavęs į žiedinę sankryžą pylė į bortelį kitoje kelio pusėje.

Kadangi per avariją išklypo ratai, kelionės ekipažas tęsti negalėjo. Prie vairo rastas 18-metis jaunuolis Klaudijus neneigė vairavęs motinai priklausantį automobilį.

Alkoholio matuoklis parodė, kad vaikino organizme yra lengvas girtumo laipsnis - 1,16 prom. alkoholio.

Vairuotojo pažymėjimą jis gavęs tik šių metų kovo 15-ą dieną, ir teigė, kad norėjo parvežti draugą namo, iki kito bendrabučio, netolimoje gatvėje.

Tuo metu, kol vairuotojas sėdėjo policijos automobilyje, "Audi" keleivis išmaniajame telefone tūnojo "Facebook" puslapyje.

Klaudijaus paklausus, ką reiškia ir kam skirtas didokas lipdukas ant priekinio stiklo, kuriame pavaizduotas žmogus nešantis smegenų pusrutulį, atsakė, kad jis skirtas šturmanui, ir reiškia, kad jis
neknistų proto. Klaudijus pridūrė, kad žodis "neknisk" pavartotas tik kalbant su žurnalistu. Tarp draugų tas žodis skamba kiek kitaip.

Automobilis uždarytas į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę, 18-mečio mažeikiškio "Audi" vairuotojo laukia 4000-5000 litų bauda, atimant vairuotojo pažymėjimą 36-60 mėn., arba 15-30 parų areštas, tačiau vis tiek atimant vairuotojo pažymėjimą tokiam pačiam laikui.