Viskas prasidėjo apie 23.22 val., kai pareigūnai stabdė įtarimų sukėlusį automobilį „Audi 80“. Tačiau automobilio vairuotojas nesustojo, o tik padidino greitį ir Bažnyčios gatve spruko. Policijos pareigūnai, įjungę švyturėlius ir garso signalus vijosi bėglį, tačiau gaudynės truko neilgai ir baigėsi liūdnai - kaip minėta, apgadinta daug objektų.

Atvykę pareigūnai ištraukė iš degančio automobilio du bendrakeleivius ir užgesino automobilį. Tačiau gaudynės tuo nesibaigė. Vairuotojas spruko iš apvirtusio automobilio, bet netrukus buvo sulaikytas pareigūnų.

Paaiškėjo, kad tai - Vilniaus miesto gyventojas J. C., gim. 1990 m., kuriam buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis (1,3 promilės alkoholio). Pažeidėjui buvo surašytas protokolas kelių eismo taisyklių pažeidimo, kuris sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą arba nulėmė turto sugadinimą, taip pat dėl nepaklusimo reikalavimui sustabdyti transporto priemonę ir pasitraukimo iš eismo įvykio vietos.

Policija pastebi, kad praktika rodo, kad vos ne kiekvieną savaitgalį pasitaiko atvejų, kai neblaivūs vairuotojai siekdami išvengti atsakomybės sprunka nuo policijos pareigūnų.