Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį paskelbė, kad A. Lukašonoką atleidžia nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą – už jį dvejiems metams sutiko laiduoti vaikino motina. Taip baudžiamoji byla buvo nutraukta.

Baudžiamosios atsakomybės išvengusiam A. Lukašonokui teisėja Julita Dabulskytė-Raizgienė skyrė baudžiamojo poveikio priemonę – draudimą pusantrų metų vairuoti bet kokią transporto priemonę.

Be to, teismas nutarė, kad A. Lukašonokas per eismo įvykį sunkiai sužalotam nukentėjusiam 82 metų vyrui privalės sumokėti 6 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą. Dar tūkstantį eurų jam turės sumokėti draudimo bendrovė, kuri nukentėjusiajam jau buvo sumokėjusi 5 tūkst. eurų. Tuo metu pensininkas savo patirtą žalą buvo įvertinęs net 46 tūkst. Eur.

Atleisdama nuo atsakomybės A. Lukašonoką teisėja pažymėjo, kad kaltinamasis eismo įvykį sukėlė būdamas blaivus, jo vairuojamas BMW buvo techniškai tvarkingas, tačiau vairuotojas anksčiau buvo baustas už nešiurkščius Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus. Be to, jis atsiprašė nukentėjusiojo, yra pasiryžęs ir jau iš dalies atlygino padarytą žalą.

Pasak teismo, per eismo įvykį nukentėjusysis patyrė labai sunkius sužalojimus, dėl to jam ilgą laiką buvo apribotas judėjimas, jis dar ir dabar negali vaikščioti taip, kaip vaikščiojo prieš tragišką eismo įvykį – net į teismą buvo atvykęs pasiremdamas ramentais.

Bylos duomenimis buvo nustatyta, kad A. Lukašonokas eismo įvykį sukėlė sausio 15 d., kai 13.21 val. , važiuodamas Vilniaus link, Nemenčinės plente, ties Kairėnų g., vairuodamas automobilį BMW pažeidė KET reikalavimus, numatančius, kad artėdamas prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos vairuotojas privalo sulėtinti greitį arba sustoti, kad praleistų į bet kurią jo važiavimo krypties eismo juostą įėjusį pėsčiąjį.

Vairuotojas prieš perėją nesustojo ir partrenkė tuo metu per ją ėjusį pėsčiąjį.

A. Lukašonokas teisinosi, kad tiesiog ėjusio pėsčiojo nepastebėjo – priešais jį važiavęs kitas automobilis nesustojo, todėl jis pamanė, kad niekas neina per perėją. Tačiau tuo metu į ją sparčiai buvo įžengęs pensininkas. Nukentėjusysis per susidūrimą su BMW patyrė galvos ir kojos traumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)