Anot prokuratūros, atlikus ikiteisminį tyrimą buvo nustatyta, kad nuo 2022 metų gegužės iki 2023 metų kovo mėnesio šiaulietis galėjo pelnytis iš dviejų moterų prostitucijos.

Tyrimo duomenimis, kaltinamasis buvo sutaręs, kad šios moterys savarankiškai dės skelbimus į internetinę svetainę apie už atlygį teikiamas seksualines paslaugas. Manoma, kad jos priimdavo užsakymus iš „klientų“, derindavo laikus bei vietas tam tikslui išnuomotuose butuose Šiauliuose, Panevėžyje ir Klaipėdoje.

Surinkta duomenų, kad moterys pačios pirkdavo priemonių ir rūbų, o kaltinamasis padengdavo pusę šių išlaidų. Vyras galimai vežiodavo moteris į numatytas vietas paslaugoms teikti ir rūpindavosi jų saugumu. Už tokią bendradarbiavimo schemą moterys šiauliečiui perduodavo pusę iš prostitucijos gautų pajamų.

Kaltinamasis savo kaltę pripažįsta. Baudžiamasis kodeksas už pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos numato įvairias bausmes, tarp kurių ir laisvės atėmimas iki 4 metų.

Mūsų šalies įstatymai baudžiamąją atsakomybę už pelnymąsi iš prostitucijos numato tik prostitucijos organizatoriams, o asmenims, kurie teikia tokias paslaugas, taikoma administracinė atsakomybė.

Šį ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją