Trečiadienį vakare VSAT Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai vaizdo stebėjimo įranga ties Šalčininkų rajono Mikantonių kaimu užfiksavo du įtartinus asmenis, ėjusius valstybės sienos link. Netrukus abu jie pastebėti nešantys dėžes ir judantys į Lietuvos gilumą.

Į nurodytą vietą nuvykę pasieniečių patruliai bei kinologas su tarnybiniu šunimi pažeidėjus sulaikė miškingoje vietovėje už kelių šimtų metrų nuo valstybės sienos su Baltarusija. Nustatyta, kad tai yra 25 ir 29 metų Šalčininkų rajono gyventojai. Abu vyrai į šioje vietovėje nužymėtą valstybės sienos apsaugos zoną įžengė be privalomų pasieniečių leidimų. Šalčininkiečiai jau yra žinomi teisėsaugininkams – jie anksčiau bausti už įvairius Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimus.

Apylinkes patikrinę VSAT pareigūnai netoliese aptiko ir kontrabandininkų gabentą krovinį – į maišus supakuotas 4 dėžes cigarečių „NZ Gold“. Rastieji 2 tūkstančiai pakelių rūkalų buvo pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką bei Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimo šalčininkiečiams pradėtos administracinės teisenos. Su įkalčiais įkliuvę rūkalų nešikai turės atvykti į Šalčininkų rajono apylinkės teismą. Jiems gresia baudos nuo 2896 iki 5792 eurų.

Baltarusiškos cigaretės saugomos G. Žagunio užkardoje.