Anot policijos, narkotines ir psichotropines medžiagas pareigūnai traukė iš automobilių slaptaviečių, jų buvo rasta gyvenamosiose vietose, kiti net apatinėse kelnaitėse bandė jas slėpti.

Kvaišalų rasta įvairiausių – ir augalinės kilmės, ir sintetinių. Tarp sulaikytųjų – ne tik lietuviai.

Štai vasario 8 d. Šiauliuose, Kražių g., su dviem plastmasiniais paketukais, įtariama, augalinės kilmės narkotinių medžiagų sulaikytas 27 metų Tadžikistano pilietis, o Akmenės rajone tą pačią dieną sustabdytame patikrinti sunkvežimyje (su Lenkijos valstybiniais numeriais) rasta ne tik, įtariama, narkotinių medžiagų, bet ir jų smulkintuvas. Abu užsieniečiai atsidūrė areštinėje.

Kai kurie sulaikytųjų kvaišalus turėjo ne tik savo reikmėms. Štai Pakruojyje užfiksuotas atvejis, kaip 20-metis vaikinas pardavė narkotinių medžiagų nepilnamečiui. Pardavėjas atsidūrė areštinėje.

Baudžiamasis kodeksas už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą nepilnamečiams numato laisvės atėmimą nuo trejų iki dvylikos metų.

Net Šiauliuose esančiame Lietuvos pašto skyriuje buvo rasta psichotropinių medžiagų. Tikrinant siuntas, vienoje jų aptiktas užspaudžiamas plastikinis paketas su 5 lapeliais tablečių „Xanax“. Panašaus pobūdžio siuntos yra draudžiamos Lietuvos Respublikos įstatymų, todėl siuntėjui buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Nuo vasario 6 d. startavo Lietuvos policijos pasitikėjimo telefono linija „Narkotikams - NE“.

Kiekvienas jūsų telefono numeriu 8 700 60 777 galite pranešti apie žinomas narkotikų platinimo vietas ir asmenis. Telefono linija veikia darbo dienomis nuo 7 val. iki 20 val. Jos tikslas - sutelkti bendruomenę ir policiją bendram tikslui – nuo kvaišalų apsaugoti Lietuvos jaunimą (ypač moksleivius).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją