Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaltinamasis M. M., 2020 metais atlikinėdamas bausmę Marijampolės pataisos namų Kybartų padalinyje, subūrė bendrininkų grupę su pagrindiniu vykdytoju T. M. bei P. E.

M. M. į įkalinimo įstaigą siuntėsi heroiną bei lapus, impregnuotus psichotropinėmis medžiagomis.

Pagrindiniai nusikalstamos grupuotės kaltinamieji – M. M. ir T. M. – buvo įtariami dėl septynių veikų.

Kaltinamieji siuntinius su kvaišalais siuntė išgalvotais vardais, o narkotines medžiagas kruopščiai slėpė. Heroino milteliai buvo įsiūti į drabužius, o lapai, impregnuoti psichotropinėmis medžiagomis, buvo siunčiami kaip laiškai arba kaip iškarpytos širdelės.

Kauno apygardos prokuratūra praneša, kad nė viena nelegali siunta gavėjo nepasiekė – visas perėmė pataisos namų darbuotojai.

Marijampolės apylinkės teismo Vilkaviškio rūmai 10 kartų teistą M. M. ir 12 kartų teistą T. M. pripažino kaltais. Subendrinus bausmes, M. M. paskirta galutinė septynerių metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmė, T. M. – šešerių metų ir penkių mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Baudžiamoji byla trečiojo kaltinamojo P. E. atžvilgiu buvo nutraukta dėl jo mirties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją