Tyrimo duomenimis, du kaltinamieji nuo 2021 metų rugpjūčio iki 2022 metų sausio Dzūkijos regione galimai platino narkotines medžiagas nepilnamečiams. Įtariama, kad iš pradžių vaikai buvo vaišinami kvaišalais, o vėliau jiems buvo parduodamos kanapių suktinės.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Per ikiteisminį tyrimą taip pat buvo nustatyta, kad vienas kaltinamųjų, pats būdamas nepilnametis, galimai seksualiai išnaudojo mažametę – pavaišindavo arba parduodavo kanapių ir po to su ja lytiškai santykiaudavo.

Vėliau ekspertai nustatė, kad dėl tokių kaltinamojo veiksmų buvo nesunkiai sutrikdyta nukentėjusiosios sveikata.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas platino narkotines ar psichotropines medžiagas nepilnamečiams, baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki dvylikos metų.

Tas, kas lytiškai santykiavo ar kitaip tenkino lytinę aistrą su nepilnamečiu asmeniu pasiūlęs, pažadėjęs suteikti ar suteikęs jam ar kitam asmeniui už tai pinigų ar kitokios formos atlygį, jeigu nebuvo išžaginimo, seksualinio prievartavimo ar privertimo lytiškai santykiauti požymių, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Už mažamečio nesunkų sveikatos sutrikdymą baudžiama laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją