Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Violeta Bartušienė baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje nusikalstamomis veikomis, susijusiomis su neteisėtu disponavimu narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, kaltinami 4 vyrai.

Palikti narkotines ar psichotropines medžiagas sutartoje vietoje – dažniausiai neužrakintame automobilyje, o vėliau iš tos pačios vietos paimti pinigus už kvaišalus – tokią schemą naudoję kaltinamieji stos prieš teismą.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai nustatė, kad vienas kaltinamųjų, 28-erių Šiaulių rajono gyventojas, tokiu būdu per tris kartus pardavė dviem metais jaunesniam šiauliečiui kokaino ir daugiau nei 1,5 kg kanapių.

Kvaišalų, parduotų 2022 metų spalio – gruodžio mėnesiais vertė gali siekti apie 12 tūkstančių eurų. Narkotinės ir psichotropinės medžiagos platintos Panevėžio rajone ir Šiauliuose.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kvaišalų įsigijęs šiaulietis juos pardavinėdavo kitiems. Pareigūnai nustatė, kad nuo praėjusių metų lapkričio iki šių metų sausio vyras pardavė narkotinių medžiagų dar dviem kaltinamiesiems – 31-erių ir 35-erių Šiaulių rajono gyventojams.

Visi kaltinamieji savo kaltę pilnai ar iš dalies pripažįsta.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtą disponavimą dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu maksimali numatoma bausmė – laisvės atėmimas nuo 8 iki 10 metų.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų, o už – ar neteisėtą disponavimą nedideliu kiekiu narkotinių medžiagų neturint tikslo jas platinti – kitas, su laisvės atėmimu nesusijusias bausmes.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją