Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša, kad nemenkos narkotinių ir psichotropinių medžiagų atsargos buvo laikomos vieno iš kaltinamųjų namuose Klaipėdoje.

Įtariama, kad anksčiau jau teistas klaipėdietis kvaišalus platino kitiems. Vyro namuose pareigūnams atlikus kratą, rasta miltelių, kurių sudėtyje buvo daugiau nei 1 kg kokaino ir 200 g amfetamino bei virš 2 kg tablečių, kurių sudėtyje buvo 436 g psichotropinės medžiagos – MDMA .

Manoma, kad kitas bylos kaltinamasis, Mažeikiuose gyvenantis vyras, iš klaipėdiečio įsigijo porą šimtų tablečių su MDMA, kurias vėliau mėgino perparduoti Mažeikių rajone gyvenančiam vaikinui. Iš pastarojo kvaišalų įsigijęs Vilniaus gyventojas taip pat sės į teisiamųjų suolą.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Vitalijus Gulenkovas. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numatytas laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Tas, kas neteisėtai įgijo, laikė ir gabeno didelį kiekį psichotropinės medžiagos, turėdamas tikslą ją parduoti, ir ją pardavė, baudžiamas laisvės atėmimu nuo 8 iki 10 metų.

Asmuo, neteisėtai laikęs narkotines ir psichotropines medžiagas, neturėdamas tikslo jų parduoti ir kitaip platinti, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją