Sausio 18-osios vakare pareigūnai apsilankė Lyduokių seniūnijoje, Jogvilų kaime gyvenančio V. R. (gim. 1984 m.) sodyboje, kur tuo metu girtavo penki asmenys. Atlikę kratą kriminalistai sandėliuke aptiko aparatą, paruoštą naminei degtinei gaminti. Taip pat rasta apie 160 litrų raugo, kuri buvo supilta į statines. Visa tai buvo laikoma antisanitarinėmis sąlygomis. Sodyboje rasta apie 15 litrų naminės degtinės, supilstytos į įvairios talpos butelius ir stiklainius.

Atliekant kratą V. R. namuose aptiktas nelegaliai laikomas 12 kalibro savadarbis šautuvas su nupjautu vamzdžiu, A. G. priklausantis ginklas – 12 kalibro šautuvas su optiniu taikikliu, 5 iššautos šovinių tūtelės, 6 neiššauti 12 kalibro šoviniai. Nors A. G. turi leidimą šiam šautuvui, ginklas buvo laikomas pažeidžiant ginklų laikymo taisykles.

Pareigūnai dviem paroms sulaikė ir į areštinę uždarė V. R., kuriam nustatytas 0,69 promilės girtumas. A. G. (gim. 1982 m.), gyvenančiam Lyduokių seniūnijoje, Juodausių kaime, nustatytas 1 promilės girtumas, A. Ž. (gim. 1977 m.), gyvenančiam Juodausių kaime, - 2,12 promilės. Ligoninėje sulaikytiesiems atliktas testas dėl narkotikų vartojimo. Nustatyta, kad A. G. bei V. R. buvo apsvaigę nuo narkotinių medžiagų.

Tą patį vakarą kriminalistai atliko dar kelias kratas. A. G. namuose, esančiuose Juodausių kaime, rasti dar du medžiokliniai šautuvai, kurie buvo laikomi pažeidžiant Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatyme nustatytą ginklų saugojimo tvarką.