Kelių policijos reidas prasidėjo Ozo g. Čia sustabdyto BMW vairuotojas neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Teisė vairuoti iš jo buvo atimta 1 metams, šis terminas jau pasibaigęs, tačiau vyras nepasirūpino atgauti šios teisės.

Pirmas neblaivus vairuotojas įkliuvo Laisvės pr. Pareigūnus automobilis „Peugeot Partner“ sudomino dėl to, kad buvo įjungtos tik gabaritinės lempelės. Sustabdžius paaiškėjo, kad 21 metų vairuotojas girtas - 1,76 prom. Kartu važiavęs jo brolis irgi buvo nemenkai atsigėręs.

Bet net ir įkliuvęs policijai vaikinas neprarado geros nuotaikos, daug kalbėjo. Papasakojo, kad jiedu su broliu yra iš Telšių, Vilniuje dirba statybose (darbdavio automobilyje, kuriuo jie važiavo, mėtėsi įvairūs statybiniai įrankiai ir plastikiniai alaus buteliai).

Į savo pasakojimą vairuotojas vis įterpdavo frazę: „Mama pyks!“.

Keleivis teigė, kad jiedu su broliu gėrė degtinės ir alaus, o paskui važiavo namo į Viršuliškes. Tačiau jie važiavo priešinga kryptimi. Vairuotojas tai paaiškino - pasak jo, susipykęs su mergina nusprendė nuvažiuoti pas kitą, prie stoties. Sakė susitaręs su „mergaite pusvalandžiui už 30 eurų“.

Baigus rašyti protokolą vaikinas keliauti prie stoties jau nebeketino ir draugiškai kreipėsi į policininkus: „Gal į Viršuliškes pavežtumėt?“. Bet tuo metu atvažiavo blaivus brolių kolega, susodino abu į „Peugeot“ ir nusivežė.

M. Daukšos g. sustabdytas „Audi“. Jį vairavęs jaunas vyras (gim. 1993 m.) neturi ir niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo.

Gerokai po vidurnakčio patruliams buvo nurodyta pamačius stabdyti „Mercedes Benz S350“, kurio vairuotojas, pasak pranešėjų, neblaivus. Net keli skambinę žmonės sakė, kad išėjęs iš naktinio klubo „Pantera“ A. Smetonos g. jis sėdo prie vairo ir važinėjasi vis grįždamas į šią gatvę.

Patruliai jį ir aptiko važiuojantį A. Smetonos gatve. Vairuotojas stabdomas sustojo, pareigūnas jau ketino tikrinti jo blaivumą, kai staiga jaunas vyras nuspaudė akceleratoriaus pedalą ir nuvažiavo.

Policininkai nusivijo „Mercedes“. Bėglys gretimoje Jogailos gatvėje staiga sustojo priešais priešais tarpuvartę, šoko iš automobilio ir nubėgo į neapšviestą kiemą. Tačiau jis turbūt nežinojo, kad šis kiemas nepereinamas, bėgti iš jo nėra kur.

Patruliai greitai jį surado pasislėpusį už sienelės. Pareigūnai jį čiupo, bet bėglys pasipriešino, todėl buvo nuramintas elektros impulsiniu prietaisu „Taser“. Surakinę antrankiais nuvedė jį į tarnybinį automobilį.

Paaiškėjo, kad tai 1988 m. gimęs kėdainietis. Jam nustatytas vidutinis girtumas - 1,71 prom. Jis bus baudžiamas ir už tai, kad vairavo girtas, ir už pabėgimą bei nepaklusimą pareigūnų reikalavimams ir pasipriešinimą.

Bėglys išvežtas į policijos komisariatą, o „Mercedes“ išgabentas į saugomą aikštelę.

Trečias girtas vairuotojas sulaikytas prie stoties, Sodų g. Patruliams įtarimų sukėlė tai, kad mikroautobuso VW su lenkiškais numeriais vairuotojas, pamatęs policiją, staigiai pasuko į aikštelę ir sustojo. Pareigūnai kaipmat privažiavo, patikrino vairuotoją ir nustatė 1,65 prom. girtumą. Su dviem tautiečiais važiavęs Lenkijos pilietis neturėjo nei automobilio dokumentų, nei vairuotojo pažymėjimo, tik pasą. Užsienietis sulaikytas ir nuvežtas į komisariatą.