Pirmąjį pranešimą apie tariamą užpuolimą ir telefono atėmimą Rokiškio r. PK budėtojai gavo apie vidurnaktį. Nerišliai kalbanti moteris pranešė esanti užpulta Rokiškyje ir netekusi telefono.

Į tokį pranešimą pareigūnai reagavo nedelsiant ir nuvyko į pranešėjos nurodytą vietą. Pasirodo, moteris, atšventusi giminaitės šventę, tenori grįžti namo Pandėlyje. Neblaivi moteris nusprendė, kad geriausias taksi naktį – policijos pareigūnų ekipažas.

Kitas pranešimas, sukėlęs rajono pareigūnus ant kojų, gautas apie 4 val. nakties. Pandėlietis drebančiu balsu pranešė apie dingusią pensininkę motiną. Kadangi skambinęs asmuo rajono policijos pareigūnams žinomas, jam patarta atidžiau apžiūrėti namus. Tariamai rūpestingas sūnus nenurimo, vis aiškino, kad motinos nėra.

Nusiuntus patrulius į miestelį, nutolusį nuo centro 26 kilometrus, pranešėjo motina rasta tuose pačiuose namuose mieganti savo lovoje, praneša Panevėžio apskrities policija.

Abiem asmenims Rokiškio r. PK pradėta administracinė teisena dėl pažeidimo, numatyto Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 186 straipsnyje („Žinomai melagingas specialiųjų tarnybų iškvietimas“). Pandėliečiams, visą naktį klaidinusiems pareigūnus, gresia bauda nuo 86 iki 173 eurų arba administracinis areštas iki trisdešimties parų.