Pareigūnai pastebėjo nerimą

Kelių policijos pareigūnų ekipažai apie 20-tą valandą vakaro išsirikiavo J. Jasinskio gatvėje. Čia keli patikrinti vairuotojai buvo vartoję alkoholio, tačiau leistinos normos neviršijo. Pareigūnus itin sudomino vienas BMW, kurio vairuotojas buvo blaivus, tačiau keleivis elgėsi gana neįprastai. Nors žmogus elgėsi mandagiai, pro akylas pareigūnų akis nepraslydo tai, kad vyras kažką lyg ir nori nuslėpti. Policijos pareigūnai kruopščiai patikrino automobilį ir vairuotojo, bei keleivio kišenes. Nuojauta neapgavo. Pas keleivį pareigūnai rado dvi įmantrias, į cigarų dėtuves panašias pakuotes. Jose buvo paslėptos suktinės, įtariama, su narkotinėmis medžiagomis.

BMW automobiliu vežtas keleivis turėjo atsisveikinti su bičiuliu. Jaunas vyras buvo „papuoštas“ antrankiais ir išvežtas į komisariatą.

Drąsuolis mieliau renka baudas, nei kantrybę

Apie 22 valandą pareigūnų ekipažai pakeitė reido vietą ir ėmė tikrinti Ateities gatve važiuojančius vairuotojus. Ilgai laukti pažeidėjų nereikėjo. Reido link važiavęs BMW staiga sustojo, jo vairuotojas išlipo iš automobilio ir atidarė automobilio bagažinę. Pareigūnai priėjo prie automobilio, šalia jo stovėjo du vyrukai. Paaiškėjo, kad BMW vairavęs vyras buvo įkliuvęs vos prieš parą, nes vairavo neturėdamas teisės vairuoti. Įkliuvęs jis atsisveikino su tuo pačiu automobiliu, prie kurio vairo vėl buvo sustabdytas. Automobilio BMW savininkas jį atsiėmė, tačiau kažkodėl vėl jį patikėjo bičiuliui.

Jo istorija pareigūnams puikiai žinoma nuo 2022 metų, mat tuomet dėl pažeidimo praradęs teisę vairuoti jaunas vyras aiškiai nepasimokė. Vietoj to, kad sumokėjęs baudą kiek pakentėtų, vis įkliūva pareigūnams neturėdamas teisės vairuoti ir sėkmingai „renka“ baudas. Pasivažinėjimas baigėsi dar viena bauda ir dar vienu automobilio konfiskavimu. Tad vaikinai susirinko iš automobilio reikalingus daiktus ir išsikvietė vairuotoją su automobiliu.

Rizika tapo itin nemaloni ir vairuotojai, ir keleiviui

Netrukus į reido vietą atriedėjo apdaužytas „Mercedes-Benz“ automobilis. Jaunas vyras važiavo su keleive. Mergina akivaizdžiai sutriko, ji nebuvo pasiruošusi stovėti šaltyje, tačiau pareigūnams patikrinus vairuotoją, abiem teko ieškoti kito transporto.

Paaiškėjo, kad minimaliai leistiną alkoholio kiekį viršijęs vairuotojas – nustatyta 0,43 prom. alkoholio, neseniai yra praradęs teisę vairuoti. Teko pasiimti reikalingus daiktus iš automobilio, ir žiūrėti, kaip jis išvežamas autovežiu į saugojimo aikštelę, o patiems keliauti jau pakvietus į pagalbą kitą vairuotoją su automobiliu.

Vidurnakčio link, automobilių srautas mieste ėmė rimti. Netoli Lukiškių aikštės persikėlusios pareigūnų pajėgos daugiau rimtų pažeidėjų nepričiupo, tačiau per daug atsipalaiduoti ir sėsti prie vairo nepatariama – pareigūnai reidus nuolat rengia visoje Lietuvoje.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)