Reidą pareigūnai pradėjo Drujos gatvėje. Apie 23 valandą pareigūnų dėmesio sulaukė BMW vairuotojas, kuriam prie automobilio puošybos netiko priekinis automobilio numeris. Tiesa, jaunas vairuotojas turėjo numerius, tačiau jie buvo neprisukti reikiamoje vietoje, o buvo užkišti už priekinio stiklo. Už tokią išmonę jaunuoliui teks mokėti baudą.

Netrukus „Volkswagen Sharan“ vairuotojui, važiavusiam su keleiviais, teko išlaipinti ekipažą ir pačiam ieškoti, kas jį paveš. Vyras įkliuvo neturėdamas teisės vairuoti. Automobiliu kelionė baigėsi ir „Volkswagen Sharan“ išvežtas į saugojimo aikštelę.

Pareigūnų dėmesį patraukė neseniai parduotas sunkvežimis. Jį vairavęs Kazachstano pilietis neslėpė nusipirkęs automobilį, tačiau neturėjo nei draudimo, nei techninio aptarnavimo paso. Vyrui toks aplaidumas kainavo baudą.

Apie vidurnaktį pareigūnai patikrino Pylimo gatvę. Iš kavinių ir barų važiuojantys vairuotojai neretai bando savo likimą, tad net ir gana dažnai tikrinamoje vietoje neblaivių vairuotojų įkliūvą vėl ir vėl.

Ilgai laukti pažeidėjų nereikėjo. Patikrai sustabdyto „Mini Cooper“ automobilio vairuotoja itin jaudinosi. Pareigūnams paprašius pasitikrinti blaivumą ji neatsisakė, tačiau ilgai negalėjo teisingai pūsti. Pareigūnams teko apsišarvuoti kantrybe, kol išvydo pirmojo pūtimo promiles alkoholio matuoklio ekrane. 0,96 promilių girtumą išvydusi moteris ėmė dar labiau jaudintis ir antrasis bandymas dar ilgiau užtruko. Pareigūnai moteriai paaiškino, kad jei ji antrą kartą niekaip negali pasitikrinti, bus užskaityti pirmojo bandymo rodmenys, tačiau jie alkoholio vartota nedaug – promilių skaičius antru patikrinimu gali būti ir mažesnis. Kiek aprimusi moteris pagaliau pasitikrino ir antrą kartą, tačiau alkoholio matuoklis parodė, kad vairuoti ji negali – nustatytas 0,64 prom. girtumas. Po patikros moteris sunkiai valdė ašaras.

Iš pažiūros ne itin blaivus vyras, sėdėjęs keleivio vietoje, išlipo iš automobilio ir nužingsniavo pas pareigūnus įkalbinėti moterį patikrinti dar kartą. Esą ji labai stresuoja, gėrusi vos taurę vyno, tad alkoholio matuoklis jau rodys nulius. Vyras domėjosi, ar galima vykti dabar pat tirti moteriai kraują, kad įrodyti jos blaivumą. Aktyviai išeičių ieškantis vyras sulaukė pastabos, kad to įstatymai nenumato trečios patikros, o surašius protokolą jie gali vykti į Priklausomybės ligų centrą tikrinti kraujo ir ginčyti protokolą teisme.

Vyras neatlyžo, vis įtikinėjo pareigūnus, kad promilės vairuotojai pakilo dėl streso, o ne alkoholio, tačiau įkyrus keleivis gavo pasiūlymą pasitikrinti blaivumą pats – blaivas galės sėsti prie vairo ir parvažiuoti namo, jei išgėręs – gali gauti baudą už buvimą viešoje vietoje. Tai kiek atvėsino pilietį, tačiau netrukus sumanė ieškoti vairuotojo tarp pareigūnų. Kelių patrulių rinktinės pareigūnai paaiškino, kad jie taksi paslaugų neteikia. Aktyvus vyras pagaliau iškvietė taksi, kurio vairuotojas parvairavo „Mini Cooper“ iki porai reikalingos vietos.

Netrukus pareigūnams įkliuvo originaliai įstatymus matantis jaunuolis. Prie „Opel“ vairo sėdėjo jaunuolis, kurio automobilis nebuvo pažymėtas klevo lapu. Tik pilnametystės sulaukės vaikinas pareigūnams ėmė aiškinti, kad tokio ženklo jam jau nereikia – dvejų metų stažą jis jau turintis, nors automobilį vairuoja pirmus metus. Vaikinas patikino, kad jis nuo 16-kos turi AM kategoriją – vairavo mopedą, tad jo įsitikinimu, mopedu jau dvejų metų stažą ir įgijo. Naujai išvedžiojamas įstatymas pareigūnų neįtikino, tad jaunuoliui, vežusiam ekipažą, teko priimti protokolą ir teks įsigyti klevo lapo ženklą.

Apie 2 val. nakties link reido vietos judėjęs „Spark“ automobilis staiga nusuko, tad pareigūnams kilo įtarimų, ar vairuotojas nevengia susitikimo su jais. Visai netoliese akligatvyje nuo policijos slėpėsi neblaivus vairuotojas, kuris vis girtėjo.

Tikrintis blaivumo vyras neatsisakė, tik labai nesidžiaugė žiniasklaidos dėmesiu. Pirmąją patikra nustatytas 1,05 prom. girtumas, po kelių minučių alkoholio matuoklis jau rodė 1,17 prom. alkoholio. Girtas vyras nebuvo itin kalbus ir akivaizdžiai nedžiūgavo, kad kelionė čia ir baigėsi.

Visoje Lietuvoje pareigūnai reidus rengia kasdien ne tik didžiuosiuose miestuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją