Viltis išblėso po antrosios patiktos

Prieš vidurnaktį, apie 23 val. keli pareigūnų ekipažai išsirikiavo Ozo gatvėje iš dviejų pusių. Pirmasis į policijos akiratį pateko „Lexus“ automobilio vairuotojas, kuris po pirmos patikros alkoholio matuokliu itin sunerimo. Vyrui pirmąja patikra nustatytas 1,75 prom. girtumas. Vairuotojas ėmė pareigūnų klausinėti, ar įmanoma, kad skaičiai stipriai nukristų, aiškiai nerimavo. Po keliolikos minučių vėl patikrinus girtumą paaiškėjo, kad baudžiamosios atsakomybės vyras neišvengs – alkoholio matuoklis parodė 1,64 prom. girtumą.

Baudžiamasis kodeksas skelbia, kad tas, kas vairavo motorinę transporto priemonę būdamas neblaivus, kai jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Visureigį vairavusiam paaugliui pakirto kojas

Vieniems pareigūnams dar nebaigus darbo su „Lexus“ vairuotoju į reido vietą atvažiavo visureigis „BMW X5 M“. Šio automobilio vairuotojas pareigūnams iškart sukėlė įtarimų dėl jauno amžiaus. Paaiškėjo, kad pasivažinėti sumanė paauglys, dar nesulaukęs pilnametystės.

Vos pareigūnai ėmė bendrauti su septyniolikmečiu, jis ėmė alpti. Policininkai prilaikė jaunuolį, kad jis nenukristų ir iškvietė medikus bei tėvus.

Jaunuolį apžiūrėję medikai nustatė, kad jis patyrė stresą, tad dėl to ir pakirto kojas. Nurimęs vaikinas sulaukė artimųjų, kurie pasirūpino juo bei automobiliu. Tiesa, tokio amžiaus žmogus jau turi atsakyti pagal įstatymus, tad jam surašytas protokolas už administracinį nusižengimą.

Egiptiečiui išsisukti nepavyko

Po vidurnakčio pareigūnai nusprendė patikrinti judrią Geležinio Vilko gatvę ir ekipažus išrikiavo šalia Vingio parko. Ilgai laukti pažeidėjų nereikėjo ir čia – prie BMW vairo sėdęs užsienietis važinėjosi neturėdamas Lietuvoje galiojančio vairuotojo pažymėjimo. Tik savo kalba kalbantis vyras atvykęs iš Egipto. Jis ėmė rodyti turimų asmens dokumentų nuotraukas, savo šalies vairuotojo pažymėjimą, tačiau susikalbėti su pareigūnais jam nepavyko. Kartu su juo važiavęs tautietis ėmėsi vertėjo vaidmens. Paaiškėjo, kad 12 metų Lietuvoje gyvenantis vairuotojo bičiulis puikiai kalba mūsų kalba.

Jam teko paaiškinti draugui, kad Lietuvoje galioja lietuviškas arba tarptautinis vairuotojo pažymėjimas, tačiau tokio egiptietis vairuotojas pateikti negalėjo. BMW vairavęs pasakojo, kad neseniai įsigijo automobilį, tad dar nė nepakeitė gana iššaukiančio numerio rėmelio.

Pareigūnai atkreipė dėmesį ir į labai netvarkingą automobilio vidų, tačiau patikrinę jį nieko draudžiamo neaptiko. Tačiau aptiko dar vieną Lietuvoje surašytą protokolą, tad paaiškėjo, kad vairuotojas su pareigūnais bendrauja jau ne pirmą kartą.

Azerbaidžanietis spruko prieš eismą

Dar vienas susitikimas su užsienio piliečiais virto gaudynėmis. Prie reido vietos privažiavęs automobilis „Toyota Prius“ staiga pakeitė važiavimo kryptį ir prieš eismą nulėkė į Goštauto gatvės pusę.

Žaibiškai reagavę pareigūnai bėglio nepaleido. Jį pasivijo šalia Goštauto gatvėje esančios degalinės ir čia sustabdė. Paaiškėjo, kad bėglys – Azerbaidžano pilietis. Pareigūnams ėmus bendrauti su vairuotoju, netrukus prie degalinės atvažiavo dar keli bėgusio vairuotojo tautiečiai, o iš bėglio automobilio išlipęs keleivis ėmė bendrauti su visais aplinkiniais. Keli smalsuoliai prašė aprašyti juos kaip chuliganus ir patys pozavo nuotraukoms.

Prie sulaikytojo atvažiavę keli tautiečiai įkyriai klausinėjo, kas nutiko, tačiau pareigūnai juos sudrausmino, kad smalsuoliai gatvėje nestatytų automobilių ir netrukdytų eismui.

Nuo policijos pareigūnų nesėkmingai sprukęs Azerbaidžano pilietis bandė išvengti patikros, nes neturi vairuotojo pažymėjimo.

Neblaivių vairuotojų gretose – ir mergina

Netoli Vingio parko reidą vykdę Lietuvos kelių policijos tarnybos Specialios paskirties skyriaus pareigūnai paskutinę pažeidėją pričiupo vairuojančią „Audi“ automobilį. Vairuotojai pirmojo patikrinimo metu nustatytas 0,89 prom. girtumas, o po keliolikos minučių promilių skaičius pakilo iki 0,93. Kartu važiavęs keleivis patikino, kad ji jam sakiusi, kad vartojusi alkoholį tik prieš dieną, tad esą dėl to jis ir kartu važiavo.

Per visą reidą, kurį pareigūnai vykdė ne tik Vilniuje, bet ir Vilniaus rajone, įkliuvo 8 vairuotojo pažymėjimo neturintys ir 9 neblaivūs vairuotojai.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)