Prieš vidurnaktį pareigūnų ekipažai išsirikiavo netoli Pylimo ir Klaipėdos gatvių sankryžos. Ilgai laukti pažeidėjų nereikėjo – taksi kviesti nesusipratusi kompanija į reido vietą atvyko „CityBee“ automobiliu. Jaunam vairuotojui, po išgertuvių rizikavusiam vairuoti, pirmu patikrinimu nustatytas 0,93 prom. girtumas. Po keliolikos minučių alkoholio matuoklis jau rodė 0,97 prom. girtumą. Jaunas vairuotojas su draugais be ginčų išlipo iš nuomoto automobilio, o po tokios kelionės vėl naudotis „CityBee“ paslaugomis nebegalės. Automobilių dalijimosi paslaugos teikėja „CityBee“ taiko nulio promilių reikalavimą, kitu atveju žmogus praranda teisę nuomotis šios įmonės automobilius.

Apie 00.30 val. pro reido vietą skubėjo gerokai padauginęs vyras, tiesa, automobilio jis nevairavo – važiavo paspirtuku. Tačiau jokia transporto priemone važiuoti negalima esant neblaiviam. Pareigūnų sustabdytas vyras prisipažino skubantis nuvežti žmonėms buto raktus, patikino, kad jis nuomoja būstą ir jo kaip tik laukia klientai. Pirma vyras turėjo pasitikrinti alkoholio matuokliu, kuris parodė 1,47 prom. girtumą. Vyras nurodė vietą, kur skubėjo, paliko dokumentus ir dar iki antro patikrinimo subėgiojo iki jo laukiančių nuomininkų. Grįžęs dar kartą pasitikrino ir paaiškėjo, kad promilės šoktelėjo iki 1.63 prom. girtumą.

Už paspirtuko vairavimą esant neblaiviam baudžiamoji byla nėra keliama. Pagal įstatymus, ANK 428 straipsnio 7 dalyje nurodoma, kad vairuojant dviratį, jojant raitam, kai tai daro neblaivus asmuo (būdamas daugiau negu 0,4 promilės, bet ne daugiau negu 1,5 promilės), užtraukia baudą nuo aštuoniasdešimt iki vieno šimto penkiasdešimt eurų. To paties straipsnio 8-oje numatoma, kad dviračių vairavimas, vadeliojimas ir jojimas, kai tai daro neblaivūs (daugiau negu 1,5 promilės) ar apsvaigę nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų asmenys, vengimas pasitikrinti dėl neblaivumo ar apsvaigimo užtraukia baudą nuo vieno šimto penkiasdešimt iki dviejų šimtų eurų.

Apie 1 val. nakties reido vietą sumanė įžūliai aplenkti klientą vežęs pavežėjas. „Toyota Prius“ vairuotojas, matant pareigūnams, kirto ištisinę liniją. Toks manevras pavežėjui „atsirūgo“ bauda ir sugaištu kliento laiku.

Reidas neapsiėjo ir be kuriozinės istorijos. „Volvo V40“ vairavusi moteris sumanė pataupyti bičiulių pinigus ir į automobilį susitalpino 7 žmonės. Apie 2.30 val. reido vietoje atsidūrusi linksma kompanija vos tilpo, gale penkiese susigrūdę žmonės kojomis rėmėsi į langus, tad nuo reido vietos drąsuoliams teko pramankštinti kojas, o vairuotoja gavo baudą. Liūdesio neatsirado nė vieno ekipažo dalyvio veide, nepraradę nuotaikos keli keleiviai toliau patraukė pėstute. Tačiau toli nenuėjo.

Po kelių minučių tas pats „Volvo V70“ su vėl ta pačia septynių žmonių kompanija vėl atsidūrė reido vietoje. Paaiškėjo, kad vos dingusi ir policijos akiračio vairuotoja vėl susirinko visus keleivius. Moteris pareigūnams paaiškino, kad neradusi kaip išvažiuoti, tad apsuko ratą. Antras kartas rizikos baigėsi antra bauda. Abi baudos surašytos viena po kitos, tad jos dar minimalios, tačiau vis tiek taksi paslauga vargu ar būtų daugiau kainavusi.

Paskutinėmis reido minutėmis pareigūnai sustabdė dar vieną paspirtuką. Dviese važiuoti paspirtuku draudžiama, tačiau į Lietuvą atvykę prancūzai to nepaisė ir meiliai susiglaudę riedėjo senamiesčio gatvėmis. Iki reido vietos. Jauni vyrai buvo išgėrę, o pamatę fotografų objektuvus ir filmavimo kameras ėmė pozuoti. Paspirtuko vairuotojui nustatytas 0,79 prom girtumas ir žinia apie baudą užsieniečiams nė kiek nesugadino nuotaikos, vyrams tiesiog teko tęsti kelionę pėstute.

Policijos pareigūnai kasdien reidus rengia visoje Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)