Nors Kelių policijos pareigūnai nuolatos vykdo policines priemones sostinėje, tačiau vis tiek pasitaiko ne vienas pažeidėjas. Apie 21 val. Sukilėlių gatvėje pareigūnų dėmesio sulaikė „Toyota“ vairuotojas – Uzbekistano pilietis. Vyriškis atskleidė, jog Lietuvoje jis neteisėtai gyvena nuo kovo mėnesio, kadangi yra pasibaigusi viza. Dėl pažeidimo uzbekas buvo išgabentas pas Vilniaus oro uoste dirbančius VSAT pareigūnus.

Toje pačioje gatvėje netrukus įkliuvo ir limuzino vairuotojas – pareigūnams vyras aiškino, kad turi vairuotojo pažymėjimą su privaloma kategorija, ginčijosi, o galiausiai paaiškėjo, jog situacija yra kiek kitokia.

Patikrinus duomenų bazę išaiškėjo, jog pilietis teisę vairuoti buvo praradęs ir nesusigrąžino šios privilegijos. Vyras ne tik gavo baudą, tačiau ir limuzinas buvo išgabentas į policijos saugomų automobilių aikštelę.

Policinę priemonę į V. Kudirkos gatvę perkėlę pareigūnai sučiupo dar kelis pažeidėjus. Apie 23 val. sustabdyto „Audi“ automobilio vairuotojas prisipažino, jog vartojo alkoholinių gėrimų – vieną alaus. Alkoholio matuoklio rodmenys patvirtino vaikino pasakojimą, pirmu pūtimu jam nustatytas 0,64 prom. girtumas, antru – 0,61 prom.

Reido vietoje įkliuvo ir dar vienas migrantas – „Toyota“ vairavęs Tadzikistano pilietis (gim. 1981 m.) pasirodo irgi nebegali būti Lietuvoje. Užsienietis taip pat buvo nugabentas pas pasieniečius.

Prarado atmintį

Vidurnaktį policininkai apsilankė Ąžuolyno gatvėje, čia iš karto įkliuvo neįtikėtiną vaizduotę turintis vairuotojas.

„Spark“ įmonės VW automobilį vairavęs jaunuolis į alkoholio matuoklį pirmu kartų įpūtė 1 promilės neblaivumą. Vaikinas nuo pat pradžios elgėsi neadekvačiai, aiškino, jog nepamena nei savo vardo ir pavardės, nei kada yra gimęs, o galiausiai prisiminė, jog yra 18-metis Edgaras. Melą nedelsiant atskyrę pareigūnai vyro reikalo pasakyti tikrus savo duomenis, tačiau šis laikėsi savo pozicijos.

Jaunuolio asmeniniuose daiktuose buvo rastas dokumentas, kuriame kito asmens duomenys. Pažeidėjas toliau sekė pasaką, teigė, kad tai jo brolio dokumentas, nors ir pavardės nesutapo. Išsisukti bandęs vaikinas tada papildė savo pasakojimą, kad jo brolis yra vis dėlto pusiau brolis.

Patikrinus alkotesteriu VW vairuotojui antru kartu buvo nustatytas 0,87 prom. neblaivumas. Pareigūnams atsibodus žaisti neaiškius girto vyro žaidimus, jį buvo nuspręsta išvežti į areštinę.

Iš pradžių aiškinęs, kad jam nebaisus sulaikymas, kad areštinėje yra buvęs šimtą kartų, vėliau pradėjo prašyti surašyti protokolą ir paleisti. Jis sodinamas į policijos automobilį teigė, jog vis dėl to rastas dokumentas yra jo, o ne tariamo brolio. Tačiau jis vis tiek buvo išvežtas tiksliam duomenų nustatymui.

Reido metu buvo nubausti dar ir keli lengviau „nusidėję“ vairuotojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)