Reido metu dauguma vairuotojų rodomi dokumentai nekėlė abejonių, kad važinėjama tvarkingai, o ir alkoholio matuokliai neviršijo leistinos alkoholio normos, tačiau kiek prieš vidurnaktį, policijos pareigūnams teko gaudyti bėglį su „CityBee“.

Apie 23.30 val. Jeruzalės gatvėje pareigūnams nepakluso stabdomo „CityBee“ nuomoto „Toyota“ automobilio vairuotojas. Kelių policijos pareigūnai bėglį nusivijo Žaliųjų Ežerų link ir vijosi iki Verkių parko. Pričiuptas vairuotojas buvo blaivus, jis vežė draugus, tačiau vairuotojo pažymėjimą pamatę pareigūnai suprato, ko jaunas vyras supanikavo. Pričiupas vyrukas prisipažino, kad bėgo nuo policijos, nes išsigando.

Kaip DELFI pasakojo vairuotojo bičiuliai, 1998 metais gimęs draugas tvirtino turintis vairuotojo pažymėjimą, išduotą Anglijoje, tačiau šį tą nutylėjo. Policijos pareigūnų jaunas vaikinas nesugebėjo apgauti – išduotame vairuotojo pažymėjime nurodyta, kad jis yra mokinys, kuris dar nėra išlaikęs vairuotojo pažymėjimo, tad nėra pilnateisis vairuotojas.

Jaunas vyras labai vengė dėmesio, tačiau pareigūnams prisipažino, kad jis realiai dar neturi vairuotojo pažymėjimo. Automobilio vairą patikėję jo bičiuliai tikino, kad jie tikrai to nežinojo ir pasitikėjo draugu.

Jaunas vyras ir jam automobilį patikėjęs draugas užsidirbo ne tik pareigūnų, bet ir „CityBee“ įmonės nemalonę, mat patikėjus automobilį kitam asmeniui, kuris neturi vairuotojo pažymėjimo, ar policijos sustabdomas neblaivus, pagal pasirašytą automobilio nuomos sutartį, gauna baudą.

Po gaudynių kurį laiką pareigūnai darbavosi gana ramiai, tačiau maždaug po valandos gavo pranešimą apie avariją, per kurią sužalota moteris.

Pareigūnams pranešta, kad netoli Geležinio Vilko gatvės, ties Priklausomybės ligų centru, per avariją sužalota moters. Atskubėję pareigūnai išsiaiškino, kad nukentėjusią moterį vežęs vyras sustojo netoli medicinos įstaigos ir ji išlipo. Moteris skubėjo per gatvę, tačiau ją partrenkė „Lexus“ automobilio vairuotojas.

Pirminio patikrinimo metu pareigūnams nekilo įtarimų, kad „Lexus“ vairuotojas būtų išgėręs. Vyras pasakojo, kad jis važiavo laikydamasis kelių eismo taisyklių. Anot jo, moteris į kelią išbėgo degant draudžiamam šviesoforo signalui. Pareigūnai dar tikslinasi eismo įvykio aplinkybes, o moteriai teko vykti į ligoninę, mat ji per avariją buvo sužalota.

Policijos pareigūnai jau ne vienerius metus rengia reidus visoje Lietuvoje, tačiau iš anksto kur jie vyks vairuotojams nepranešama.