Penktadienio vakarą keli ekipažai išsirikiavo Naujosios Vilnios pakraštyje. Likus kelioms valandoms iki vidurnakčio čia neblaivių vairuotojų neįkliuvo. Reidui persikėlus prie Verkių dvaro, ne visiems pasisekė ramiai pasiekti namus.

Prieš pat vidurnaktį jau keli vairuotojai pasitaikė vartoję šiek tiek alkoholio, tačiau dar leistinos normos neviršijo. Apie 23.30 val. sustabdytas „Ford“ vairuotojas bandė išsisukti nuo patikros.

Vyras ėmė pareigūnus įtikinėti, kad esą išgėrė nedaug, tačiau vos prieš 10 minučių, tad esą pagal įstatymus tikrintis jis negalintis, nes alkoholio matuoklio duomenys nebus tikslūs.

Kalbos nepadėjo, vyras privalėjo pūsti į matuoklį. Jam nustatytas 0.73 prom. girtumas. Čia kaip vairuotojo jo kelionė ir baigėsi.

Netrukus tikrinta mergina, vairavusi „Audi“ automobilį, matyt, labai jaudinosi, mat į alkoholio matuoklį jai vis nesisekė pūsti. Pareigūnai ir vairuotoja ilgokai vargo, kol galiausiai merginai pavyko pasitikrinti kone iš dešimto bandymo. Prietaisas nustatė 0,39 prom. alkoholio. Vairuotoja teigė, kad išgėrė tik taurę vyno ir jau prieš kelias valandas. Kadangi ji jau turi dvejų metų vairavimo stažą, tik teko pasirašyti pareigūnų patikros žurnale, tačiau leistinos normos ji neviršijo.

O štai „žalialapis“, vairavęs „Mazda“ automobilį, pateko į itin nemalonią situaciją. Vaikinas, padaręs pažeidimą, praleido terminą perlaikyti egzaminus, tad tai traktuojama kaip vairavimas neturint tam teisės. Vairuotojas bandė pareigūnus įtikinti, kad jis netyčia, kad tiesiog pavėlavo. Tačiau nuo atsakomybės tai neatleidžia.

Sunkių girtumų reido metu šįkart nenustatyta, tačiau jau baigiantis patikroms teko skubėti į Konstitucijos prospektą. Netoli Moksleivių rūmų neblaivus vairuotojas „Isuzu“ automobiliu trenkėsi į stulpą.

Kaip įvyko avarija rusakalbis vyras sunkiai galėjo paaiškinti ir tikino, kad prieš smūgį į stulpą sprogo padangos. Įtariama, kad vairuotojas galėjo prieš užlėkdamas ant šaligatvio kliudyti kelkraščio bortelius ar kokią salelę, mat išties vairuotojo pusėje buvo nuleistos abi padangos.

Laimei, nakties metu žmonių šalia nebuvo, mat automobilis į stulpą rėžėsi prie pat pėsčiųjų perėjos. Nuo smūgio išsiskleidė saugos pagalvės, vyras nesusižalojo.

Vyrui nustatytas 1,41 prom. girtumas. Nedaug trūko, kad jam būtų iškelta baudžiamoji byla, visgi ramiai keliauti savais reikalais pareigūnai jau neleido.

„Isuzu“ vairuotojas nuvežtas į policijos komisariatą. Automobiliu teko rūpintis iškviestam autovežiui.