Pareigūnai tikrino ne tik girtumą, jie užsuko ir į kelias jaunimo mėgiamas susirinkimo vietas. Patikrinus automobilius šįkart įtarimų dėl narkotinių medžiagų niekas nesulaukė. Tačiau panašu, kad prievolė vairuoti blaiviems, ne visiems suprantama.

Rizikavusi vairuotoja užsidirbo baudžiamąją bylą

Artėjant vidurnakčiui, apie 23 val, Vilniaus Kelių policijos pareigūnų ekipažai išsirikiavo ant Tauro kalno. Čia įkliuvo „VW Passat“ automobilio vairuotoja, kuri iškart sukėlė įtarimų. Pareigūnams paprašius pasitikrinti alkoholio matuokliu, vairuotoja netrukus išvydo kiek prisivaišino. Jai nustatytas 1,54 prom. girtumas. Vairuotojai ne tik teko keisti kelionės planus. Jai gresia net laisvės atėmimo bausmė.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad Tas, kas vairavo motorinę transporto priemonę, traktorių ar savaeigę mašiną arba mokė praktinio vairavimo būdamas neblaivus, kai jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, arba vengė neblaivumo patikrinimo, kai jam buvo nustatyti neblaivumo požymiai, arba vartojo alkoholį po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo ir jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Toje pačioje gatvėje netrukus pasikalbėti su pareigūnais teko ir „Audi“ vairavusiam jaunam vyrui. Vairuotojas buvo blaivus, tačiau paaiškėjo, kad jis važinėjasi su pasibaigusio galiojimo vairuotojo pažymėjimu.

Prieš pareigūnų akis pasivažinėjo pėsčiųjų taku

Netrukus reidas persikėlė į Drujos gatvę. Čia tik vienas gana pavojingai manevravęs vairuotojas partraukė pareigūnų dėmesį. Dėl sniego ir spūstelėjusio šaltuko vairavimo sąlygos gana sudėtingos. Pareigūnus sudominęs vairuotojas tikino, kad jis netyčia nesuvaldė automobilio, esą nenorėjęs „driftinti“.

Ekipažams persikėlus prie Olandų gatvės žiedo, netoli degalinės, reido vietos link artėjęs „VW Golf“ staiga pasuko į pėsčiųjų taką.

Pareigūnai priėjo prie keistai „patrumpinti“ kelią sumaniusio vairuotojo, kuris lyg niekur nieko sustojo degalinės teritorijoje. Vairuotojas ėmė teisintis, neva nebandė vengti pareigūnų, esą tiesios norėjo įvažiuoti į degalinę.

Pareigūnams paprašius pasitiktini blaivumą, jaunas vairuotojas staiga ėmė valgyti sniegą. Pareigūnai pasidomėjus, kodėl jis taip daro, „VW Golf“ vairavęs jaunuolis ėmė dėstyti, kad labai nori gerti, išdžiuvo burna. Visgi sniegas neišgelbėjo – vos tris mėnesius vairuotojo pažymėjimą turintis jaunuolis vėl turės mokytis, kaip reikia vairuoti, mat jam nustatyta 0,31 prom. alkoholio. Dvejų metų stažo neturintis vairuotojas privalo važinėti tik visiškai blaivus.

Po patikros sutrikęs jaunuolis bandė teisintis, kad dėl to, kad vartoto alkoholį, kalta mergina, o išgėręs jis maždaug prieš 6 valandas. Supratęs, kad kelionė čia ir baigėsi, jaunuolis staiga susidomėjo, ar apie jo nuotykius sužinos tėvai. Pareigūnai pilnamečiui tėvų globa jau nesirūpina, tačiau jam pačiam teko pasirūpinti, kas paims automobilį ir kaip nusigauti į namus.

Policijos pareigūnai visoje Lietuvoje tikrina vairuotojus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)