Mėgino išsiblaivyti, darydamas atsispaudimus

Apie 20 val. Vilniaus apskrities kelių policijos skyriaus ir VSAT pareigūnai tikrino mašinas netoli stoties, Drujos g. Ten sustabdytas „Renault Clio“. Mašinos generatoriaus dirželis gailiai žviegė, o dešinys žibintas sudaužytas. Vairuotojas įpūtė 0,49 prom., jis teigė prieš 20 min. gėręs alaus. Laukdamas antro patikrinimo, vairuotojas išlipo ir ėmė daryti atsispaudimus, kol šią mankštą nutraukė pareigūnas. Išlipo ir keleiviai, vienas jų išsiropštė iš bagažinės. Antru pūtimu alkotesteris parodė 0,45 prom. Atsisveikinęs su teisėmis, vairuotojas prisipažino, kad alkoholio gėrė ir išvakarėse.

Skubėjo pas gimdančią žmoną

Netrukus kelių policininkai sustabdė patikrinti „Opel“. Jo vairuotojas neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Vyras tikino, kad skuba pas gimdančią žmoną. Tokia versija mažai tikėtina, nes vyras jau ne pirmą kartą įkliūva vairuojantis be pažymėjimo. Automobilis buvo sulaikytas.

Išsivežė iš karto du

Tuo metu Kelių policijos valdybos pareigūnai Šiaurės gatvėje sustabdė „VW Passat“. Jo vairuotojas įpūtė 0,8 prom., o po 15 min. – 0,63. Vairuotojas tikino, kad gėrė išvakarėse. Kadangi jis neturi teisės vairuoti, automobilis gali būti konfiskuotas.

Panašus likimas gresia ir „SAAB“, kurį Vilniaus kelių policijos skyriaus pareigūnai sustabdė V. Kudirkos g. Jo vairuotojas buvo blaivus, bet pakartotinai įkliuvo vairuodamas be teisių. Abi šias mašinas į saugojimo aikštelę išvežė vienas evakuatorius.

Užkietėjęs pažeidėjas

Dar vieno evakuatoriaus prireikė ten pat sustabdytam BMW. Jo vairuotojas net 39 kartus baustas už įvairiausius administracinius nusižengimus ir ne vieną kartą sulaikytas, vairuojantis be teisių. Šį kartą su mašina gali tekti išsiskirti visam laikui.

Įspūdingi rezultatai

Per reidą vairuotojo pažymėjimo neteko ir „VW Pasat“ vairuotojas, įpūtęs 0,69 prom. Nemažą baudą teks sumokėti dviratininkui, įpūtusiam 0,74 prom. Iš viso per Vilniaus kelių policijos reidą nuo vairavimo nušalinti 3 girti ir 7 vairuotojai be teisių.

Nelegalai su „Toyota Prius

Tuo metu pasieniečiai taip pat darbavosi iš peties. Iš pradžių sustabdytas „Toyota Prius“, kurį vairavusiam maisto išvežiotojui Kirgzijos piliečiui dar vasario 2 d. panaikintas leidimas gyventi Lietuvoje, nes buvo nutraukta jo darbo sutartis. Paaiškėjo, kad jis pateikė melagingus duomenis, todėl Migracijos departamentas paskelbė vyrą negeidaujamu Lietuvoje. Jam uždrausta atvykti į Šengeno erdvę. Šiam užsieniečiui nurodyta per dvi savaites išvykti iš Lietuvos.

Netrukus sulaikytas, pavežėjas iš Azerbaidžano. Jis vairavo „Bolt“ automobilį, važiavo su keleiviu. Iš karto po to sulaikytas tokį patį automobilį vairuojantis jo tautietis. Kadangi abiem panaikintas leidimas gyventi Lietuvoje, jiedu turės išvykti per 20 d.

Ten pat įkliuvo ir JAV piliečius vežantis kirgizas su „Bolt“ bei nelegaliai Lietuvoje esantis tadžikas.

V. Kudirkos g. sustabdytas kazachas. Jis neteko leidimo gyventi Lietuvoje, kai buvo atleistas iš darbo statybose. Vyras tikino, kad jau turi bilietus ir netrukus išskris namo.

Ten pat sustabdytas pavežėjas iš Azerbaidžano, turintis leidimą gyventi Lenkijoje, bet neturintis licencijos dirbti pavežėju Lietuvoje. Jis perduotas Savivaldybės viešosios tvarkos skyriui.

Tuo metu Ukmergėje policija sulaikė 3 Moldovos piliečius. Jie turėjo Latvijos vizą, bet su ja Lietuvoje galėjo būti iki 3 mėn. Paaiškėjus, kad svečiai iš Moldovos užsibuvo ilgiau, jie buvo atgabenti į Vilnių ir perduoti pasieniečiams.

Neapsieita be kuriozų

Besibaigiant reidui, V. Kudirkos g. susidūrė du tikrinami automobiliai. Tai nutiko, kai pirmoje eismo juostoje patikrinta „Opel“ vairuotoja pradėjo važiuoti, o antroje juostoje stabdomas „Prius“ staiga suko į dešinę. Jo vairuotojas kategoriškai nepripažino kaltės, todėl įvykį aiškintis iškviestas dar vienas kelių policijos ekipažas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)