Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai tikrino, kokie vairuotojai važinėja sostinės gatvėmis. Dauguma vairavo blaivūs, turėjo tvarkingus dokumentus. Tačiau vos po vidurnakčio vienas po kito įkliuvo du girti vairuotojai.

Girtas vairuotojas vežė blaivų keleivį

Apie vidurnaktį Ąžuolyno gatvėje sustabdytas „Ford Focusvairuotojas, paprašytas pasitikrinti, ar vartojo alkoholį, paklusniai vykdė pareigūnų reikalavimus. Vyras neslėpė vartojęs alkoholį ir sakė, kad tai darė neseniai, žiūrėdamas krepšinį.

Pirmosios patikros metu „Ford“ vairuotojui nustatytas 1,27 prom. girtumas. Kiek vėliau alkoholio matuoklio rodmenys pakilo, tačiau baudžiamosios atsakomybės vairuotojas dar neužsitraukė.

Vyras tikino, kad išties pasielgė neprotingai, nes puikiai žino, kuo gali baigtis tokios kelionės, juolab, kad jis važiavo ne vienas, o bendrakeleivis nebuvo vartojęs alkoholio. Jis nekaltino krepšinio ar aplinkybių ir teigė, kad tai bus rimta pamoka.

Girto bėglio gaudynės: pričiuptas ėmė atgailauti

Dar nespėjus pareigūnams baigti darbo su „Ford“ vairuotoju, pro reido vietoje automobilius stabdančius pareigūnus pralėkė „Volvo“ automobilis. Policininkai žaibiškai reagavo ir vos po akimirkos jau gaudė bėglį. „Volvo“ vairuotojui pasprukti nepavyko, mat pareigūnai suprato, kokiu keliu bando sprukti bėglys. Ir nors „Volvo“ automobilio vairuotojas kaip reikiant spūstelėjo greičio pedalą, jam nepavyks išsisukti nuo atsakomybės.

Policijos pareigūnai užblokavo bėgliui kelią ir ištempė jį iš automobilio. Vyras rėkė, kad jį paleistų, bandė priešintis, tad atsidūrė ant sniego ir buvo „apdovanotas“ antrankiais. Kiek aprimęs jau ėmė tikinti, kad nieko neleistino tikrai neturi ir prisipažino bandęs bėgti, nes yra neblaivus.

Automobilyje, puodeliui skirtoje vietoje, stovėjo atidaryta alaus skardinė. Nustojęs priešintis „Volvo“ vairuotojas sutiko tikrintis alkoholio matuokliu. Jam nustatytas 1,19 prom, girtumas. Tada bėglys jau ėmė gailėtis, ką padaręs, vadino save kvailiu ir trinktelėjo galvą į savo automobilio šoną. Pareigūnai vyrą iškart atitraukė ir sudrausmino, kad nesižalotų. Vyras netrukus jau pasakojo, kad jis ne pirmą kartą sėda prie vairo išgėręs, tačiau tikino, kad jau atgailauja savo poelgio.

Pasivažinėjimas po sostinę „Volvo“ vairuotojui gresia baudžiamąją atsakomybę ir tai gali nuvesti į teisiamųjų suolą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)