Šeštadienio vakarą, 21 val. 30 min., keturi Kelių policijos ekipažai išsirikiavo Abiejų Tautų Respublikos gatvėje. Pareigūnai tikrino iš Trakų ir Druskininkų pusės į Vilnių važiuojančius vairuotojus. Pažeidimų neužfiksuota, todėl po valandos postas perkeltas prie tunelio Vakariniame aplinkkelyje.

Čia sustabdytas elektromobilio vairuotojas pirmu kartu įpūtė 0,48 prom., o antru jau 0,5 prom. Vyrui teko užleisti vietą prie vairo blaiviai keleivei.

Tuo metu vienas policijos ekipažas leidosi vytis nuvažiuojančio automobilio „Nissan“. Prieš tai vairuotojas buvo patikrintas nuotoliniu alkoholio matuokliu. Paaiškėjus, kad vyras blaivus, jam leista važiuoti, bet tuo metu pareigūnai duomenų bazėje pastebėjo, kad iš vyro yra atimtas vairuotojo pažymėjimas. Paviję policininkai vairuotojui surašė protokolą už vairavimą be teisių.

Dar du neblaivūs vairuotojai įkliuvo šeštadienį per reidą T. Narbuto g., o Drujos g. įkliuvo nelegalas maisto kurjeris.

11 val. 20 min. patikrintas „Toyota Prius“. 25-erių vairuotojas iš Uzbekistano pateikė vairuotojo pažymejimą ir pasą. Patikrinus dokumentus paaiškėjo, kad vyrui išduota Latvijos viza baigė galioti dar pernai lapkričio mėn.

Vyras prisipažino, kad dėl to jau turėjo problemų, bet neišvyko į gimtinę, o liko Lietuvoje. Vilniuje jis išsinuomojo automobilį, kad galėtų dirti maisto kurjeriu.

Užsienietį pareigūnai nuvežė į Vilniaus oro uoste esantį Pasienio kontrolės punktą.

Kelių policininkai prisiminė, kad tą patį automobilį neseniai jau buvo sulaikę. Tuomet jį taip vairavo nelegaliai Lietuvoje esantis užsienietis.

Pareigūnai ne tik baudė pažeidėjus, bet ir suteikė pagalbą į bėdą patekusiam žmogui. Vilniaus r., Avižieniuose, lūžo Sudervės link neįgaliojo vežimėliu važiuojančio vyro ratas. Policininkų padėjo žmogui saugiai pasiekti namus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją