Naktinis sostinės vairuotojų patikrinimas prasidėjo Olandų ir Krivių gatvių sankirtoje. Vos prasidėjus reidui iš karto įkliuvo „Hyundai” automobilio vairuotoja. Paprašius pateikti vairuotojo pažymėjimą, mergina pareiškė jo neturinti. Paaiškėjo, kad teisės vairuoti ji apskritai nebeturi, mat seniau vairavo išgėrusi ir įkliuvo pareigūnams. Vairuotoja pati sėsti prie vairo nebegalėjo – teko kviesti draugą, kad parvairuotų automobilį.

Apie vidurnaktį nepasisekė ir „Peugeot” vairuotojui. Vaikinas pateikė nebegaliojantį vairuotojo pažymėjimą. Tiesa, teisių galiojimas buvo pasibaigęs vos prieš savaitę. „Tiesiog nepastebėjau, kad jau reikia naujų. Dabar tikrai žinosiu”, - sakė nelaimėlis.

Apie 1 val. reido kolona persikėlė į A. Goštauto gatvę, o apie 2 val. į tradicinę vietą sostinės centro pusėje – Pylimo gatvę. Ten netruko įkliūti pirmasis išgėręs vairuotojas. Pareigūnai sustabdė „Toyota” automobilį, kuriame sėdėjo itin linksmai nusiteikusi kompanija. Iš nuotaikingo ekipažo sklido stiprus alkoholio kvapas, tad nutarta patikrinti ir vairuotojo blaivumą. Nors alkoholio matuoklis parodė 0,36 prom. (leistiną normą) automobilio vairuotojas negalėjo patikėti ir tokiu rezultatu. Jis pareigūnams aiškino, kad gėrė vieną alaus bokalą prieš dvi valandas ir yra absoliučiai blaivus. Kadangi leistina alkoholio norma neviršyta, vairuotojas buvo paleistas.

Maždaug 3 val. pareigūnams užkliuvo kitas iš pažiūros kiek pasimetęs „Toyota” ekipažas. Sustabdžius automobilį paaiškėjo, kad du graikai atvykėliai yra pasiklydę. Jie neturėjo nei asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų, nei vairuotojo pažymėjimų. Keleivio vietoje sėdėjęs graikas piktinosi ne tik žiniasklaidos, bet ir pareigūnų dėmesiu. „Ko čia sustabdėt? Ko jūs norite ir kodėl taip kalbate?” - šaukė jis.

Graikai teigė, kad yra pasiklydę ir nori parvykti į viešbutį, nes ten turi visus dokumentus ir galėtų įrodyti, kad teisę vairuoti turi. Pareigūnai pasiūlė pasipiktinusiam keleiviui vienam nuvykti į viešbutį taksi ir paimti reikiamus draugo dokumentus. Draugas tuo tarpu pasiliktų sustabdytame automobilyje. Vis dėlto įnoringajam graikui iškviestas taksi netiko – jis sakė, kad automobilis yra neaiškus ir su juo nevažiuos.

Pareigūnams teko pasisiūlyti graikus į viešbutį palydėti ir įsitikinti, kad šie nemeluoja dėl dokumentų. Atvykus į viešbutį paaiškėjo, kad graikai visus dokumentus iš tiesų turi.

Pakeliui į kitą reido vietą, policijos ekipažas Pilaitės rajone sulaikė dar vieną girtą vairuotoją. Alkoholio matuoklis rodė 1,3 prom.

Apie 03.40 val. vairuotojų patikrinimas persikėlė į Ukmergės gatvę. Ten tuoj pat įkliuvo prie „Renault” vairo sėdintis jaunuolis. Iš automobilio salono sklido stiprus alkoholio kvapas, tad pareigūnai nutarė patikrinti blaivumą alkoholio matuokliu. Jaunuolio pasiteisinimai, kad kvapas sklinda tik nuo šalia sėdinčio draugo nepasitvirtino – matuoklis rodė 0,72 prom.

Patikrinus jaunuolio duomenis duomenų bazėje išsiaiškinta, kad jis ne tik girtas, bet dar ir neturi vairuotojo pažymėjimo. Sužinojęs, kad prie vairo sėsti šią naktį jau tikrai nebegalės jaunuolis per daug nesikrimto.

„Man vienodai. Čia niekieno mašina, mes čia dalinamės. Gali nutempti, važiuosime su kita. Nereikia man tų teisių”, - aiškino jis.

Laukdamas tralo, „Renault” vairuotojas su draugu pradėjo iš „nereikalingojo” automobilio kraustyti būtiniausius daiktus. Jaunuolis paskubomis traukė vienintelę kolonėlę įmestą į bagažinę, stiklainį cukraus, termosą ir puodelį. Savo turtą įkaušusi kompanija sudėjo ant žemės ir net paprašė nufotografuoti. Po tokio šou pažeidėjas ėmė reikalauti pareigūnų, kad šie užvestų jo automobilį.

„Man juk reikia iš „mago” ištraukti užstrigusį „kompaktą”, - šaukė girtas jaunas vyras.

Beveik tuo pačiu metu gautas pranešimas, kad pagalbos reikia kitiems pareigūnų kolegoms. Savanorių prospekte sulaikytas girtas vairuotojas su aršiu keleiviu bandė bėgti. Pareigūnai pažeidėjus pasivijo, vairuotojas buvo pasodintas į policijos automobilį, o keleivis per grumtynes sugebėjo išspirti policininkų automobilio šoninį stiklą. Abu šie aršūs pažeidėjai nuvežti į policijos komisariatą.

Paryčiais, apie 5 val., reidas persikėlė į Gariūnų gatvę. Ten buvo tikrinami ir lengvieji automobiliai, ir sunkvežimiai, ir keleivinis transportas. Ten rimtų pažeidimų neužfiksuota.