Keitė tepalus

Pirmas girtas vairuotojas įkliuvo apie 21 val., kai policija gavo pranešimą apie įtartinai važiuojantį mikroautobusą „VW Transporter“.

Pareigūnai mašiną sustabdė Perkūnkiemyje. Prie vairo sėdėjęs Azerbaidžano pilietis (gimęs 1986 m.) pirmu mėginimu įpūtė 1,56 prom. Po 15 minučių patikrinus antrą kartą, matuoklis parodė gerokai daugiau - 1,88 prom. Sunkiai ant kojų bepastovintis užsienietis pareigūnams pasakojo, kad su draugu keisdamas automobilio tepalus, gėrė vyną. Vyro teigimu tai buvo prieš tris valandas iki tikrinimo. Jam atrodė, kad gėrė nedaug.

Galiausiai paaiškėjo, kad iš vyro jau seniau yra atimta teisė vairuoti.

Kadangi vairuotojas yra užsienietis, kuriam gresia baudžiamoji atsakomybė, vyras nuvežtas į policijos įstaigą, o automobilis – į sulaikytų mašinų aikštelę.

Išdavė kvapas

22 val. 30 min. reidas persikėlė į V. Kudirkos g. Čia girtų vairuotojų nesulaikyta, bet iš vieno tikrinto „VW Passat“ salono sklido įtartinas kvapas. Vairuotojas prisipažino rūkęs „žolės“. Paklaustas, ar turi kvaišalų, vyras atsakė teigiamai. Pareigūnai liepė išlipti iš automobilio ir patikrino vairuotojo kišenes. Rasta augalinės kilmės medžiagos. Įtariama, kad tai - narkotikai.

Važiavo tuščia padanga

Ten pat policininkų dėmesį atkreipė keistą garsą skleidžiantis automobilis „Opel“. Paaiškėjo, kad priekinis mašinos ratas – be oro. Vairuotojas buvo blaivus, jis teigė, kad važiuoja pripūsti padangos. Čia pat paskolintu kompresoriumi iš karto to padaryti nepavyko, nes padanga buvo jau suplyšusi. Vairuotojui sunkiai sekėsi, bet galiausiai, padedamas policininkų, vyras užsidėjo atsarginį ratą ir tęsė kelionę.

Vynas prie eglutės

Po vidurnakčio mobilusis policijos postas perkeltas į Ąžuolyno gatvę. Iš karto sustabdytas „Renault Megane“. Jį vairavusiam vyrui nustatytas lengvas girtumas - 0,64 prom.

Po jo sustabdytam „Land Rover Discovery“ vairuotojui alkotesteris du kartus parodė 0,69 prom. Vyras pasakojo, kad mieste prie eglutės išgėrė dvi taures vyno.

Trečias džentelmenas vairavo „Audi A6“. Jis tikino, kad alkoholio vartojo prieš keturias ar penkias valandas, bet matuoklis iš pradžių parodė 0,93 prom., o po penkiolikos min. – 0,82.

Visi trys ponai buvo nušalinti nuo vairavimo, jiems teko ieškoti kitų vairuotojų.

Dar du vairuotojai nubausti už tai, kad važiavo neprisisegę saugos diržų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)