Eilinio naktinio reido metu policijos pareigūnai tikrino transporto priemones, jų vairuotojus ir keleivius, vežamus krovinius. Dėmesys buvo skirtas ir vairuotojų blaivumui tikrinti, automobilių techninei būklei, kitų Kelių eismo taisyklių pažeidimams išaiškinti. Pareigūnai į pagalbą pasikvietė ir tarnybinį šunį Maksą.

Tarp nustatytų pažeidimų — penki atvejai, kai automobilius vairavo neblaivūs vairuotojai.

Pirmasis įkliuvo prieš vidurnaktį, 23.45 val. Tai buvo vyriškis, vairavęs baltos spalvos „Volvo“ automobilį. Alkotesteris parodė 0.46 prom. girtumą. Vairuotojas, nors ir nesmarkiai, tačiau viršijo leistiną normą ir bus nubaustas.

Apmaudžiau kelionė baigėsi juodo „Audi“ vairuotojui. Vyriškis „įpūtė“ 0,43 promilės. Pritaikius paklaidą, norma viršyta vos 0,01 prom., tačiau jam vis tiek gresia vairuotojo pažymėjimo atėmimas. Jis teisinosi, kad išgėrė tik vieną bokalą alaus.

2 val. patikrintas „Opel Astra“ automobilis, kuriuo važiavo dvi merginos. Šviesiaplaukė vairuotoja sukėlė įtarimų, kai ėmė reikšti nepasitenkinimą reide dirbančiais fotografais. Pareigūnai paprašė merginos papūsti į alkotesterį, tačiau jai tai sekėsi sunkiai. Patruliai aiškino, kad „pūsti reikia ne į save, o į alkotesterį“. Jai nustatytas 0,25 prom. girtumas. Merginos draugė papasakojo, kad vairuotoja yra išgėrusi, bet prieš 3 valandas, ir tik vieną kokteilį. Pati keleivė gyrėsi, kad būtų „pripūtusi“ žymiai daugiau — „tris promiles tai laisvai“. Merginos galėjo tęsti kelionę.

Panašiu metu pareigūnai pričiupo du girtus vairuotojus: vienas Liepkalnyje „įpūtė“ 2,37 prom., o kitas, Buivydiškių gatvėje, prie 10 namo, 2,25 prom.

Apie 3 val. keistai pasielgė „Volvo“ rusiškais numeriais automobilio vairuotojas. Jis sustojo ir išjungė šviesas Jasinskio gatvėje per 200 metrų nuo reido vietos. Pareigūnai nuskubėjo patikrinti ir paaiškėjo, kad vairuotojas įkaušęs — jam nustatytas 1,73 prom. girtumas. 24-erių Ivanas, svečias iš Maskvos, kartu su draugu Olegu, įkliuvo vos išsukę iš toje pačioje gatvėje esančio naktinio klubo „Exit“. Olegas pasakojo, kad jiedu atvyko pasisvečiuoti Vilniuje prieš keletą dienų, o šiąnakt išgėrė nemažai didelių kokteilių. Draugai rusai galės tęsti pramogas toliau, tačiau be teisės vairuoti.